Arkisto 2021

Vakuudeton yrityslaina on varteenotettava ratkaisu yritystoiminnan aloittamiseen ja laajentamiseen

Lainaa.com - Säästä rahaa kilpailuttamalla palvelut

Tämän artikkelin Yritysblogille lähetti lainojen kilpailutuspalvelu Lainaa.com. Lähetä sinäkin artikkelisi yritysblogiin julkaistavaksi >> 

Yrityslaina ilman vakuuksia soveltuu käytännössä jokaisen yrityksen tai start-upin pääoman rahoittamiseen – erityisesti silloin, kun rahan tarve iskee yllättäen. Lainojen kilpailutuspalvelu Lainaa.com avaa tässä artikkelissa ytimekkäästi vakuudettomien yrityslainojen konseptia.

 

Mikä on vakuudeton yrityslaina?

Vakuudettomat yrityslainat eivät vaadi reaalivakuuksia lainansumman vastikkeeksi. Reaalivakuutena käytetään yleensä joko itse lainanhakijan tai kolmannen osapuolen omaisuutta, joka voi olla esimerkiksi auto, asunto tai arvopaperit. Koska reaalivakuuksia ei tarvita, tämä luonnollisesti tekee lainan myöntämisestä riskialttiimman sijoituksen lainaa myöntävälle taholle, koska he eivät voi realisoida lainaansa takaisin tilanteessa, jossa lainanhakija ei pysty suoriutumaan veloistaan.

Tämä tekee vakuudettomasta lainasta suhteessa jonkin verran kalliimman, koska reaalivakuuksia kompensoidaan suuremmilla maksuerillä. Kaikilla yrityslainaa tarvitsevilla ei kuitenkaan välttämättä ole realisoitavaa omaisuutta tai halua riskeerata sitä, joka tekee vakuudettomasta lainasta varteenotettavan vaihtoehdon.

Vakuudettoman yrityslainan myöntäminen kuitenkin edellyttää omavelkaista takausta, jolloin lainanhakija tai takaaja ottaa vastuun lainasta sekä sen käsittelyn kustannuksista, jotka voidaan maksuvaikeuksien ilmetessä periä.

 

Milloin vakuudetonta yrityslainaa yleensä otetaan?

Vakuudetonta lainaa haetaan useimmiten äkilliseen rahan tarpeeseen. Tällaisia voivat olla esimerkiksi tilanteet, joissa yrityksen hetkellinen kassa ei riitä tarvittaviin hankkeisiin, eikä lisärahoitusta ehdi saamaan pankista ajoissa tai yrityksen reaalivakuudet eivät riitä isompaan rahoitukseen. Sama koskee myös uuden yrityksen perustajaa, joka ei välttämättä yksinkertaisesti saa tarpeeksi tai ollenkaan lainaa pankiltaan visionsa toteuttamiseen.

 

Vakuudettoman yrityslainan edut ja haitat

Vakuudettomalla yrityslainalla on useita selkeitä etuja sitä tarvitsevalle:

  • Sitä voi hakea helposti netissä, mutta se kannattaa aina kilpailuttaa ennen vastaanottoa, koska lainamarkkinoilla hinnat voivat vaihdella rajustikin.
  • Suomen valtion omistama Finnvera on erityisrahoittaja, joka tarjoaa rahoitusta kasvaville yrityksille. Syyskuusta 2020 lähtien yrityslainaa tarjoavat rahoitusyhtiöt ovat voineet hakea yrittäjän puolesta takausta, joka helpottaa lainan myöntämistä entuudestaan.
  • Päätös lainasta tulee nopeasti, nopeimmillaan muutamissa minuuteissa ja rahat saapuvat tilille jopa saman päivän aikana.
  • Edullisimman lainan löytäminen onnistuu helposti kilpailutuksen kautta, koska se on Lainaa.comin käyttäjille täysin maksutonta. Kilpailutusprosessi on myös sitoutumaton, joten mitään tarjouksia ei tarvitse ottaa vastaan. Lue täältä lisää Lainaa.comin toiminnasta.

Vakuudettomien yrityslainojen heikkouksia ovat:

  • Korkeammat korot vakuudellisiin lainoihin verrattuna.
  • Ne eivät ole vakuuksien puuttuessa myöskään sopimusehdoiltaan yhtä joustavia.

 

Lainaa.com kilpailuttaa yrityslainat reilummin

Lainaa.com kilpailuttaa lainoja jopa 40 pankin ja rahoitusyhtiön kesken, joista yli kymmeneltä yritysrahoittajalta voi saada rahoitusta parhaimmillaan 8 miljoonaan euroon asti enintään kahden vuoden maksuajalla! Finnveran takauksen lisäksi lainoille voidaan pian saada myös erillisen Euroopan Unionin takaus, joka helpottaa lainanhakuprosessia entuudestaan.

Yhteistyökumppanimme lukeutuvat Suomen luotetuimpiin rahoitusyhtiöihin, joiden tarjousten perusteella hakijan on todella helppo tehdä päätöksiä. Yritysrahoittajiemme joukkoon lukeutuu myös joukko- ja vertaislainarahoitusratkaisuja, jotka tulevat yhden lainanmyöntäjän sijasta useilta sijoittajilta.

 

Sähkön hinta on lähes kaksinkertaistunut 2020 alusta – Löydä hetkessä halvin sopimus!

sähkön hinta sähköt.net

Tämän artikkelin Yritysblogille lähetti Sähköt.net-sivuston ylläpito. Lähetä sinäkin artikkelisi yritysblogiin julkaistavaksi >> 

Koronapandemian aiheuttama taloustaantuma laski sähkön hintaa tuntuvasti vuoden 2020 alussa, mutta nyt hinta on jälleen noussut kiivasta tahtia. Jopa viidennes sähköyhtiöistä on ilmoittanut Ylen kyselyssä korottavansa hintojaan vuonna 2021, joten sähköyhtiöiden kilpailuttaminen on nyt todella ajankohtaista!

 

Sähkösopimuksen kilpailutuksen avulla säästää huomattavia summia

Sähkösopimuksien hinnoissa on selkeitä eroja, joita monet meistä sähkösopimusta tehdessä eivät tule huomioineeksi ollenkaan. Energiavirasto selvittikin vuonna 2016, että vain vähän yli 10 % suomalaisista on kilpailuttanut voimassa olevan sähkösopimuksensa. Tämä tarkoittaa, että suurelle osalle kansasta olisi todennäköisesti tarjolla edullisempi ratkaisu.

Valitettavan usein me kuitenkin otamme uuteen asuntoon muuttaessa sähkösopimuksen joko ensimmäisenä vastaan tulleesta sähköyhtiöstä tai luotamme itsellemme tuttuun palveluun ilman, että tarkastelisimme hintatasoja ollenkaan ennen nimen laittamista sopimukseen.

Syy tähän on kuitenkin ymmärrettävä: harvalla meistä on aikaa lähteä kyselemään erikseen tarjouksia eri sähkönmyyjiltä ja alkaa kartoittamaan jopa kymmeniä tarjouksia parhaan löytämiseksi. Tähän tilanteeseen on kuitenkin nyt onneksi olemassa palvelu, joka hoitaa kilpailutuksen puolestasi: Sähköt.net!

 

Miten Sähköt.net toimii?

Sähköt.net on verkossa toimiva, ilmainen, 100 % suomalaisomisteinen ja sitoutumaton kilpailutuspalvelu, joka toimii tällä hetkellä yhteistyössä yli kymmenen sähköyhtiön kanssa. Palvelun tarkoituksena on säästää suomalaisten kuluttajien rahaa sähkösopimuksissa ilman, että hyvän tarjouksen etsimiseen tarvitsee käyttää tuntitolkulla omaa vapaa-aikaa.

Sivustolta löytyvän hakemuskaavakkeen lähettämällä kaikki sivustolla listatut sähköyhtiöt saavat tarjouspyyntösi, johon he lähettävät sinulle suoraan tarjouksensa. Hakemuksen täyttäminen vie aikaasi vain pari minuuttia ja saat tarjoukset sähköpostiisi nätisti listattuna hetkessä.

Kun kilpailutat sähköyhtiöitä, kilpailutat nimenomaan sähkön hinnan. Se on ainoa osuus sähkölaskusta, jonka Suomen lain mukaan voi kilpailuttaa, sillä sähkön siirtohintojen sekä verojen taso on säädelty Suomen laissa. Vaikka sähkön myyntihinta onkin ainoa kilpailutettavissa oleva osa, oikeanlaisella sopimuksella yksittäinen kotitalouskin voi säästää jopa satoja euroja sähkölaskuissaan vuodessa.

Mikäli jokin saamistasi tarjouksista on selkeästi parempi hinnaltaan tai ehdoiltaan, kuin nykyinen sopimuksesi, voit vaihtaa sähköyhtiötä helposti saman verkkopalvelun kautta. Jos sopivaa tarjousta ei löydy, voit hylätä ne ja tarkistaa hinnat palvelussa myöhempänä ajankohtana uudelleen!

 

Miksi sähkön hinta on kovassa nousussa?

Kaikki sähkön kokonaishintaan vaikuttava osa-alueet, eli sähkön hinta, siirtohinta sekä verot ovat olleet tasaisessa nosteessa jo vuosia. Sähkön hintojen viimeaikaiseen äkilliseen nousuun ei ole yhtä syytä, mutta huomattavimmat niistä ovat:

  • Talous vaipui vuonna 2020 stagnaatioon pandemian seurauksena, joka vaikutti myös kokonaissähkönkulutukseen kotitalouksissa. Hinnat alkavat nousta talouden avautuessa ja kulutuksen lisääntyessä.
  • Sähkön tuottaminen vesivoimalla lisääntyi huomattavasti vuonna 2020 normaalia sateisempina vuodenaikoina, joka nostatti sähkön tuotantoa yli kysynnän. Kevään aikana kysyntä vähenee muutenkin, sillä Suomen kylmissä olosuhteissa talven sähkön kysyntä on huomattavasti korkeampi muuhun vuodenaikaan verrattuna. Vuoden 2021 lopun lähestyessä sähkön hintaan voidaan odottaa taas uutta nousua.
  • Fossiilisten polttoaineiden sekä uusiutuvan energian hintojen tasainen nousu.
  • Sähkön siirtohintojen nousu. Sähköyhtiöt korottavat hintojaan valtion kiristettyä sähkön toimitusvarmuusvaatimuksia, joiden vuoksi he ovat joutuneet tekemään isoja investointeja vaihtaessaan esimerkiksi sähkölinjoja tolpista maan alle myrskyjen varalta. Linjojen uusintatyöt jatkuvat edelleen ympäri Suomea vuosikymmenen loppupuolelle saakka.

 

Huomioi nämä asiat sähkösopimusta valitessasi!

  • Asumismuoto. Sähkösopimusta tehdessä kannattaa huomioida, asutko esimerkiksi kerrostalossa vai paritalossa, koska niiden lämmitystavat voivat olla erilaiset. Pari- ja omakotitaloissa kellonajan mukaan hinnoiteltu yösähkö voi tulla tuntuvasti edullisemmaksi, siinä missä kerrostaloissa käytetään tasahintaista yleissähköä.
  • Eettisyys ja ekologisuus. Jos sähkön tuotantotapa on sinulle tärkeää esimerkiksi ympäristön kannalta, saatat haluta tukea vihreämpiä energiamuotoja. Nämä eivät kuitenkaan ole tällä hetkellä vielä kovin halpoja, mutta teknologian kehittyessä niiden hintojen ennustetaan laskevan ajan myötä.
  • Määräaikaisuus vai toistaiseksi voimassa oleva? Määräaikaiset sopimukset käyttävät esimerkiksi kiinteää kuukausihintaa koko sopimuksen keston ajan (tavallisesti 2 vuotta) sähkön hinnan muutoksista huolimatta. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus vaihtelee hinnaltaan markkinasähkön mukana, mutta voidaan aina vaihtaa toiseen, jos asiakas niin haluaa. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus myös hyötyy siitä, kun sähkön hinta laskee.

Kokeile nyt kilpailuttaa oma sähkösopimuksesi osoitteessa Sähköt.net ja katso minuuteissa, jos sinäkin voisit säästää selvää rahaa asumiskustannuksissasi!

Työajanseuranta voi olla myös helppoa ja tehokasta

Työajanseuranta voi olla myös helppoa ja tehokasta

Artikkelin Yritysblogille julkaistavaksi lähetti Maxtechin markkinointitiimi. Lähetä sinäkin yritysblogiin artikkeli julkaistavaksi >> 

 

Työajanseuranta tuottaa monille yrityksille harmaita hiuksia

✔ Työaikakirjanpito on toimivaa vain, kun se toimii kaikilla laitteilla sekä etänä, että paikan päällä.

✔ Suomen laki vaatii työajanseurannan kaikilla työpaikoilla ja oikealla järjestelmällä työajanseuranta helpottaa myös palkanlaskua ja työtehon seurantaa.

✔ Työajanseurantaa ei kannatta mieltää pakolliseksi pahaksi, vaan mahdollisuudeksi tehostaa organisaation toimintaa.

 

Sujuva työajanseuranta sisältää seuraavat ominaisuudet:

Monipuoliset kirjaustavat: Tietokoneella, mobiilissa, verkkoselaimessa, sovelluksella tai leimauslaitteella tehtävät kirjaamiset sisään, ulos, tauolle tai vaikka lomalle, tulee hoitua sujuvasti ja niiden tulee toimia käsikädessä synkronoiden kaikki tiedot reaaliajassa yhteen järjestelmään.

Rajapinta palkanlaskentaohjelmistoon: Palkanlaskennassa käytetään lähes aina samoja ohjelmistoja. Varmista, että työajanseurantajärjestelmä osaa kommunikoida palkanlaskentajärjestelmä kanssa. Huomioi myös, että kirjanpito vaatii selkeästi tulkittavan raportin, jossa on mukana palkan lisät ja korvaukset.

Suomalaisten työehtosopimusten tulkinta: Erittäin harvinainen, mutta sitäkin tärkeämpi ominaisuus työajanseurantajärjestelmälle on TES-tulkinta. Järjestelmän noudattaessa automaattisesti työtekijälle valittua työehtosopimusta, kaikki lakisääteiset tulkinnat saadaan suoraan sisällytettyä palkka-aineistoihin.

Työaikapankki: Joustavat työajat ja ylityöt ovat helposti tulkittavissa työaikapankin avulla. Usein nämä tuottavat paljon manuaalista työtä ja ominaisuus ei vain helpota työaikaliukumien seurantaa, vaan samalla vähentää työhön käytettävää aikaa ja lisää täsmällisyyttä.

 

Ratkaisu tehokkaaseen työajanseurantaan

Maxtech on vuodesta 2007 asti kehittänyt järjestelmäänsä yhdessä asiakasyritystensä kanssa. Jo yli 1500 yritystä on parantanut tuottavuuttaan Maxtechin ratkaisuiden avulla. Tavoitteena on ollut tuoda kaikki tarvittava tieto työtehtävistä automaattisesti ja reaaliaikaisesti helposti hyödynnettävään muotoon.

Työajanseuranta on vuosien varrella saatu kehitettyä ennen näkemättömälle tasolle. Järjestelmään on luotu integraatiot Suomen suosituimpiin palkanlaskentajärjestelmiin, jonne palkka-aineisto saadaan liitettyä automaattisesti.

Suomalaisen teknologiayrityksen tuottama järjestelmä on ainoa oikea valinta Suomessa työllistäville yrityksille. Järjestelmä on luotu alusta pitäen Suomen lait ja yritysten toimintatavat huomioiden, minkä ansiosta muun muassa työehtosopimusten tulkinta on mahdollista työntekijä kohtaisesti.

Toimivasta järjestelmästä hyötyvät kaikki osapuolet. Työntekijät, johtoporras, palkanlaskijat, kirjanpitäjät ja jopa asiakkaat. Siirtäkää yrityksenne työajanseuranta nyt täysin uudelle tasolle Maxtechin avulla.

 

Maxtech lyhyesti

Maxtech on oululainen teknologiayritys, joka tarjoaa järjestelmäratkaisut kaiken kokoisille yrityksille toimialasta riippumatta. Helppokäyttöisyys ja saumattomasti organisaation kaikki työhön liittyvät tiedot hyödyllisiksi raporteiksi muodostava järjestelmä on kehitetty edesauttamaan paremman kannattavuuden saavuttamista.

 

Tuotteet:

  • ERP-järjestelmä
  • Työnhallinta
  • Työajanseuranta
  • Työvuorosuunnittelu
  • Rakennusalan kulunvalvonta
  • Paikannus
  • Automaattinen ajopäiväkirja
  • Hiekoitus- ja aurauspäiväkirja

 

Tuotteista koostuvat toimialakohtaiset ratkaisut:

  • Siivousala – eCleaners
  • Kiinteistöhuolto
  • Rakennusala
  • Kaupungit, kunnat ja liikelaitokset
  • Etätyöratkaisut
  • Liikkuvan työn ratkaisut
  • Toimipistekohtaiset ratkaisut

 

Varaa ilmainen työajanseurantajärjestelmän esittely

Maxtech esittelee tuotteensa teille ilmaiseksi ja täysin sitoumuksetta. Lue lisää Maxtechin tarjoamista tuotteista sekä järjestelmäratkaisuista ja varaa aika ilmaiseen esittelyyn osoitteesta Maxtech.fi.

Cleverday tuo työohjeet käden ulottuville kaikkialla

Cleverday

Artikkelin Yritysblogille julkaistavaksi lähetti Cleverdayn markkinointitiimi. Lähetä sinäkin yritysblogiin artikkeli julkaistavaksi >> 

Jokaisen pienyrityksen ja isomman organisaation ikuisina ongelmina ovat työnkulun ja työtehokkuuden optimointi. Ehkä hieman yllättävästi varteenotettavimmat ratkaisut löytyvät tällä hetkellä mobiiliteknologiasta.

Yksi näistä uusista ratkaisuista on suomalainen sovellus, Cleverday, jolla kuka tahansa voi luoda helposti ymmärrettäviä ja selkeästi luettavia työohjeita koko organisaation sisällä.

 

Mitä voit tehdä Cleverdaylla?

Yksinkertaistettuna: Cleverday-mobiilisovellus on helppokäyttöinen alusta työohjeiden luomiseen, jakamiseen ja suoran palautteen perusteella muokkaamiseen reaaliajassa. Työohjeet voidaan luoda monivaiheisiksi ja ohjeen paremmaksi havainnollistamiseksi siihen voidaan lisätä vaihekohtaisesti tekstiä, ääni- tai videotallenteita ja valokuvia. Sovellus on saatavilla sekä Android-, että iOS-mobiilikäyttöjärjestelmille.

Mutta miksi tällainen sovellus on tarpeen? Cleverdayn mielestä syy on hyvinkin looginen: suurin osa työssä käyvistä tekee työtä kentällä, poissa toimisto-olosuhteista. Näissä tilanteissa on usein puute riittävästä työohjeistuksesta ja dokumentaatiosta, joka voi hidastaa tuntuvasti työn etenemistä tai altistaa virheille. Jotkut työohjeet eivät myöskään välttämättä sovellu hyvin eri työkohteisiin, vaan niitä pitäisi lokalisoida tilanteen mukaan.

Jos työohjeet eivät ole tarpeeksi kattavat, Cleverdayssa on mahdollisuus antaa suoraa palautetta työohjeiden tekijälle, jotta niiden sisältöä voidaan muokata reaaliajassa. Tällainen suora kommunikaatiokanava työntekijän ja työnjohdon välillä parantaa myös yrityksen sisäistä dynamiikkaa, joka vaikuttaa positiivisesti työn laatuun sekä työ- ja asiakastyytyväisyyteen.

Suora kommunikaatiokanava myös vähentää ja nopeuttaa yrityksen sisäistä byrokratiaa, ja tehokkaampi ajankäyttö tarkoittaa puhdasta rahan säästöä yritykselle.

 

Cleverdayn edut ytimekkäästi

  • Parempi kommunikaatio ja vuorovaikutus yrityksen sisällä
  • Huomattavasti vähemmän työssä tapahtuvia virheitä
  • Vähemmän byrokratiaa; säästät aikaa ja rahaa
  • Tehokkaampi uuden henkilökunnan koulutus
  • Parantunut työn tehokkuus ja optimaalisempi työnkulku

Cleverdayn käyttö ja soveltuvuus ei katso yrityksen tai organisaation kokoa. Henkilöstön koko voi olla vaikkapa vain pari henkeä tai yli tuhannen työntekijän konserni. Sovelluksesta voi ladata myös ilmaisversion, joka antaa hyvän kuvan siitä, mitä kaikkea Cleverdaylla voi potentiaalisesti tehdä, mutta täydet ominaisuudet saat käyttöön maksullisilla Pro– ja Enterprise-tilauksilla.

Pro-paketti avaa tuntuvasti lisää työkaluja työohjeiden luomiseen sekä ohjeiden käytöstä ja suorittamisesta kerättävän datan analysoimiseen, eli Cleverday sisältää myös projektinhallinnassa käytettäviä ominaisuuksia. Enterprise-tilaus poistaa kaikki rajoitukset esimerkiksi yhteyshenkilöiden tai luotavien työohjeiden määrässä.

Mobiilisovellukset ovat helppoja integroida yrityskäyttöön esimerkiksi laajempiin projektinhallintaohjelmiin verrattuna. Tämän vuoksi tulet näkemään sillä positiivisia tuloksia työnkulun seurannassa nopeasti.

 

Yritykset sijoittavat nyt Cleverdayn kaltaisiin ratkaisuihin

Koska suurin osa ihmisistä maailmassa työskentelee edelleen toimiston ulkopuolella ja monilla heistä on käytössään älypuhelin, yritykset ympäri maailmaa sijoittavat tällä hetkellä työnkulkua parantaviin mobiiliratkaisuihin, jotka on suhteellisen mutkatonta integroida yrityksen toimintaan.

Pelkästään kahdeksan alaa sisältää jopa 2,7 miljardia ihmistä kenttätyössä globaalisti, joihin lukeutuvat koulutus, terveydenhuolto, majoitusala, logistiikka, rakennusala, myynti ja tuotanto sekä agrikulttuuri. Mobiiliratkaisuilla on siis paljon potentiaalia työtehokkuuden optimoinnissa, työohjeiden laatimisiessa ja tehtävien delegoinnissa.

Mobiilisovellukset ovat myös helppoja oppia käyttämään työntekijän kokemuksesta tai tietoteknisestä osaamisesta huolimatta.

 

Cleverday Oy:n taustalla on kotimainen start-up-yritys

Vaikka Cleverday kulkee nykyään Cleverday Oy:n lipun alla, sen taustalta löytyy vain muutaman hengen kotimainen start-up, Wibe Academy. Start-up perustettiin vuonna 2014, tarkoituksenaan kehittää verkko-opiskeluun soveltuvia mobiiliratkaisuja.

Wibe Academyn ensimmäiset tuotteet ovatkin olleet asiakkaiden suosiossa, ja hiljalleen he alkoivat saamaan enemmän pyyntöjä ratkaisusta, jolla työohjeet olisivat helposti työntekijöiden saatavilla.

Hartaan kehitysjakson jälkeen syntyi Cleverday ja Cleverday Oy lanseerattiin. Sovellus on jo herättänyt useiden organisaatioiden mielenkiinnon, ja asiakkaiden palaute on ollut erittäin hyödyllistä alustan jatkokehitystä ajatellen. Tulevaisuudessa Cleverdayn tarkoituksena onkin optimoida kaiken kokoisten organisaatioiden työnkulkua kaikkialla maailmassa.

 

Ota Cleverday käyttöösi täysin ilmaiseksi!

Cleverdayn ilmaisversio on ladattavissa Googlen Play-storesta ja Apple-storesta. Voit tutustua tarkemmin Cleverdayn ominaisuuksiin osoitteessa Cleverday.com. Tarkemmat tiedot eri versioista ja hinnoista ovat luettavissa sivulta https://cleverday.com/fi/hinnasto/.