VPN:llä suojaat itsesi ja otat palveluista kaiken irti

VPN:llä suojaat itsesi ja otat palveluista kaiken irti

VPN-Suomi

Artikkelin Yritysblogille julkaistavaksi lähetti VPN-Suomi.fi sivuston ylläpito. Lähetä sinäkin yritysblogiin artikkeli julkaistavaksi >> 

VPN:n (eng. Virtual Private Network) eli virtuaalisten erillisverkkojen kehitys lähti liikkeelle yritysten tarpeesta yhdistää eri konttoreitaan tai etätöissä olevia ihmisiä turvallisesti yrityksen verkkoon. Myöhemmin tekniikkaa alettiin hyödyntämään tuottamaan VPN-palveluita joilla käyttäjät pystyivät suojaamaan tietonsa ja henkilöllisyytensä Internetissä.

Hyvät VPN-palvelut muodostavat oman maailmanlaajuisen yksityisen verkkonsa omistamalla servereitä ympäri maapalloa ja liikuttamalla kaiken datan näiden välillä salattuna. Yhdistäessäsi VPN-palveluun, liikenteesi rupeaa kulkemaan tämän salauksen suojissa laitteeltasi siihen sijaintiin saakka, minkä olet valinnut. Tämän jälkeen tietosi liikkuvat jälleen normaalisti Internetissä ja suojauksesi taso riippuu sivuston tai palvelun käyttämästä tekniikasta.

Eli pähkinänkuoressa mitä VPN:n tekee:

  1. Piilottaa todellisen sijaintisi sivustolta tai palvelulta, jota käytät – liikenteesi näyttää näille tulevan sijainnista, jonka valitsit VPN-palvelustasi.
  2. Piilottaa liikenteesi sisällön ja kohteen internetpalveluntarjoajaltasi ja mahdollista urkintaa harrastavilta tahoilta.
  3. Suojaa yhteytesi avoimissa WIFI-verkoissa! Avoimet WIFI-verkot ilman salasanaa ovat aina riski! Liikenteesi on näkyvissä kaikille avoimeen WIFI-verkkoon yhdistäneille ja nämä pystyvät pahimmassa tapauksessa varastamaan salasanasi, mikäli kirjaudut jollekin nettisivulle tai ohjaamaan sinut huijaussivustoille.

Miksi sitten haluaisit piilottaa sijaintisi tai liikenteesi? Kysytäänpä toistepäin. Miksi et haluaisi? Monet sivustot ja palvelut harrastavat nykyään käyttäjään ja käyttäjän sijaintiin perustuvaa hinnoittelua. Kun sama käyttäjä esimerkiksi katselee samoja lentoja useamman kerran, se on lentoja myyvälle sivustolle kohtuullisen varma merkki halusta ostaa lento ja hintoja aletaan hilaamaan ylöspäin, jotta tämä ostaa lennon ennen kuin on liian myöhäistä. Maa voi vaikuttaa myös suoraan käyttäjälle näytettäviin hintoihin, sillä verkkokauppiaalle on usein kannattavampaa hinnoitella tuotteet elintason eikä omien kustannusten mukaan. VPN:llä voit siis säästää lentojen hinnoissa.

Sijainnin piilottaminen mahdollistaa yksityisyyden parantamisen lisäksi myös laillista viihdekäyttöä. Oli kyse sitten urheilutapahtumasta tai TV-ohjelmasta, näille tupataan neuvottelemaan aina mitä ihmeellisempiä maarajoituksia ja estoja. Olemmekin VPN-Suomi-sivustolla ottaneet tehtäväksemme selvittää viihdekäytön mahdollisuuksia ja kertoa parhaiten eri streamauspalveluiden kanssa toimivista VPN-palveluista sekä selvittää mitä minkä maan kautta näet esimerkiksi suuret urheilutapahtumat ilmaiseksi.

Netflix ja muut streamauspalvelut

Streamauspalveluista hyvänä esimerkkinä toimii Netflix joka Yhdysvalloissa yhteensä yli 3000 elokuvaa ja sarjaa enemmän kuin mitä Suomessa. Myös esimerkiksi Spotifyn kokonaistarjonta on noin 50 miljoonan kappaleen tietämillä, mutta Suomesta tästä on “vain” 30 miljoonaa kuultavissa. Suomenkin määrä tuntuu jo ihan käsittämättömältä määrältä, mutta silti se voi ihan yllättäen tulla vastaan, kun suosikkiartistisi ensimmäinen levy onkin tehty jonkin levy-yhtiön kanssa joka ei ole antanut oikeuksia Spotifylle joka maahan. Youtubessa taas varmasti lähes jokainen on joskus törmännyt ärsyttävään “Video ei ole saatavilla maassasi“-tekstiin.

Ihan mitä tahansa VPN-palvelua ei kuitenkaan kannata streamauspalveluiden katsomiseen hommata, sillä nämä estelevät jatkuvasti selkeästi VPN-palveluiden servereiltä tulevaa liikennettä. Laadukkaat VPN:t hoitavat kuitenkin asian niin että ne ovat jatkuvasti askeleen edellä eikä käyttäjän tarvitse kuin valita maa ja streamauspalvelu mitä haluaa katsoa ja VPN-palvelu varmistaa että homma toimii.

Matkustellessa VPN:n tarjoaa myös varman tavan päästä käsiksi Suomen ohjelmistoon Ruutu.fi:n, MTV Katsomon ja YLE Areenan kautta.

Varo ilmaisia VPN-palveluita

Ilmainen VPN-palvelu on aina riski. VPN:n ylläpitäminen ei ole ilmaista puuhaa ja jos et itse siitä maksa niin sen ylläpitäjä varmasti koittaa jollakin tavoin sinusta hyötyä. Maailmalla on tullut vastaan myös useita tapauksia, joissa ilmainen VPN:n olikin oikeasti haittaohjelma, joka on suojaamisen sijaan vain seurannut käyttäjien tekemisiä saastuttanut käyttäjien koneita viruksilla. Jos olet epävarma VPN:n käyttämisestä, testaa ennemmin maksullista VPN-palvelua ja pyydä rahasi takaisin, jos siltä tuntuu. Kaikki suosittelemamme palvelut tarjoavat rahat takaisin takuun.

Vastaa