Näin katsot jääkiekon MM 2023 edullisesti ilman tv-pakettia!

Jääkiekko

Artikkelin Yritysblogille julkaistavaksi lähetti VPN-Suomi.fi -sivuston ylläpito. Lähetä sinäkin yritysblogiin artikkeli julkaistavaksi >> 

Jääkiekon MM 2023 -lähetykset jättävät monet suomalaiset ulkopuolelle – tässä helppo ratkaisu!

Jääkiekon täydet MM-kisalähetysoikeudet ovat jo jonkin aikaa olleet mtv-kanavalla, mutta lähetetyt ilmaisottelut rajoittuvat ainoastaan Leijonien peleihin. Täydet kisalähetykset, eli kaikki 64 ottelua on laitettu maksumuurien taakse. Tämä ei tunnu reilulta monia suomalaisia lätkäfaneja kohtaan, jotka haluavat nauttia kisat kokonaisuudessaan ilman hintavaa kanavapakettia. Ulkosuomalaisetkin jäävät maarajoitusten vuoksi usein lähetysten ulottumattomiin. VPN-SUOMI kertoo tässä artikkelissa edullisen ja useilla laitteilla sekä alustoilla toimivan ratkaisun.

 

Miksi tv-kanavat asettavat maarajoituksia lähetyksille?

Lyhyesti ja ytimekkäästi; maarajoitusten syynä on tv-yhtiön esittämän sisällön esitys- ja lisensointioikeudet. Kun mediayhtiö omistaa oikeudet tuotettuun sisältöön, sille asetetaan rajat sen suhteen, missä ja miten he saavat esittää sitä. Koska esimerkiksi mtv toimii Suomen rajojen sisällä, heidän lähetystensä streamaus on rajoitettu ainoastaan Suomen sisällä sijaitseviin IP-osoitteisiin. Mediayhtiöt maksavat suuria summia esityslisensseistä ja eri alueilla esitysoikeudet kuuluvat eri yhtiöille, joten yksi palveluntarjoaja ei voi esittää lisensoitua sisältöä globaalisti rikkomatta muiden tv-yhtiöiden lisenssioikeuksia.

 

Onko jääkiekon MM-lähetyksille muita vaihtoehtoja?

Kyllä, ja kaiken lisäksi ilmainen! Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF nimittäin lähettää kisojen jokaisen ottelun livenä sekä arkistoi jälkilähetykset heidän viralliselle Youtube-kanavalleen. Näissäkin lähetyksissä pätee maarajoitukset, eli ne eivät näy globaalisti, mutta jos sijaitset maassa, joissa streamit näkyvät, voit katsoa pelit virallisella englannin kielen selostuksella ja erinomaisella kuvalaadulla täysin ilmaiseksi – mutta valitettavasti Suomi tai iso osa Euroopastakaan ei lukeudu näihin maihin.

 

Miten voin katsoa jääkiekon MM-lähetykset ilmaiseksi Youtubessa?

VPN on erittäin edullinen sovellus, joka pystyy turvaamaan verkkoa selaavan käyttäjän dataliikenteen ja henkilökohtaiset tiedot ulkopuolisilta tahoilta ohjaamalla verkkoyhteyden suojattuna erillisen VPN-palvelimen kautta. VPN-palveluntarjoajilla on tuhansia palvelimia ympäri maailmaa ja näihin yhteyden luomalla verkossa selaavan ulospäin näkyvä, virtuaalinen IP-osoite siirtyy kyseisen palvelimen sijaintiin, oli kyseessä sitten eri kaupunki tai valtio.

VPN-yhteyksien käyttäminen on täysin turvallista ja laillista, kunhan siihen käyttää luotettavaa palveluntarjoajaa. Tällöin esimerkiksi Youtubessa näkyvät jääkiekon MM-kisat on mahdollista katsoa ongelmitta ilmaiseksi netissä pelkästään VPN-sovelluksen tilauksen hinnalla, jotka maksavat edullisimmillaan vain pari reilu euroa kuukaudessa.

Paras VPN löytyy helposti osoitteesta VPN-SUOMI.fi, joka testaa ja arvostelee VPN-sovelluksia sekä kertoo niiden tarjoamista mahdollisuuksista ja hyödyistä nettiselaamisessa. Palvelulla on myös omistettu sivu jääkiekon MM-kisoille, josta löytyy aikataulut otteluille, ohjeet Youtuben lätkälähetysten katsomiseen sekä parhaiten siihen yhteensopivat VPN-sovellukset. Eli jos et halua joutua tyytymään pelkästään Maikkarin Leijona-otteluihin kisojen aikana tai haluat katsoa mahdollisimman edullisesti kaikki viralliset ottelulähetykset kaikkialla maailmassa, VPN-yhteys ja Youtube on ehdottomasti paras keino toteuttaa se!

 

Muista katsoa myös monet muut hyödyt ja mahdollisuudet VPN-sovelluksille

Kannattaa muistaa, että VPN-yhteyden edut eivät rajoitu pelkästään henkilökohtaisen datan turvaamiseen tai lätkän MM-lähetyksiin! VPN:t mahdollistavat huomattavia etuja edullisimmista lentolipuista laajennettuihin suoratoistopalvelukirjastoihin, ulkomaisiin ilmaiskanaviin ja valtavaan määrään huippuluokan urheilua.

Yhdellä VPN-tilauksella voit nauttia esimerkiksi laajemmasta Netflix-tarjonnasta, Formula 1 -kaudesta, NHL:stä, NFL:stä, Mestarien Liigasta, tenniksen Grand Slam -kiertueesta ja paljosta muusta!

Formula 1 on kallista bisnestä ja se näkyy myös katsojan lompakossa – Säästä tällä niksillä!

F1 Mercedes

Artikkelin Yritysblogille julkaistavaksi lähetti VPN-Suomi.fi -sivuston ylläpito. Lähetä sinäkin yritysblogiin artikkeli julkaistavaksi >> 

Formula 1 -kausi 2023 on kulman takana ja miljoonat fanit ympäri maailmaa maksavat jälleen satoja euroja per kotitalous nähdäkseen jokaisen hetken livenä. Mutta miksi monien meistä pitää maksaa pahimmillaan satoja euroja vuodessa siitä ilosta, että katsomme lähinnä aika-ajot ja kisat kotimaisesta kanavapaketista, tai useita kymmeniä euroja virallisesta F1 TV:stä? VPN-SUOMI avaa aihetta uusimmassa artikkelissaan.

 

F1 on kallista huvia kaikin puolin

Kalliit kanavapaketit ja suoratoistotilaukset ymmärtää, kun katsoo rahan määrää, joka Formuloissa liikkuu: Formula 1 Groupin liikevaihto oli vuonna 2019 reilu 2 miljardia Yhdysvaltain dollaria, joka koki kovan kolauksen erityisesti vuoden 2020 koronapandemian vuoksi. 2020-kaudella F1:n liikevaihto tippui jopa huimat 877 miljoonaa dollaria, eli karkea 43 % pudotus. Siitä huolimatta liikevaihto oli reilusti yli miljardin.

Siitä pääsemmekin tallien budjetteihin, jotka olivat pari vuotta takaperin yhteensä 2,6 miljardia dollaria. Tähän siis sisältyvät tallien tekninen työ, palkat, markkinointi ja niin edelleen. Pelkästään autojen ajattaminen kisoissa kauden läpi maksaa varakkaammille talleille satoja miljoonia vuodessa (tallien budjettikattoa lasketaan 2022-kaudella 140 miljoonaan dollariin tallien erojen kaventamiseksi). Tällaisen menoerän pyörittämiseksi tarvitaan isoa sponsorirahaa ja sponsorit luonnostaan vaativat F1:ltä hyvää näkyvyyttä tuelleen, joka johtaa suuriin markkinointikuluihin koko organisaatiolle.

Tämä dynamiikka johtaakin sitten suuren yleisön kiinnostuksen myötävaikutuksella hintaviin lähetysoikeuksiin, sillä tänä päivänä Formula 1 on yksi maailman seuratuimmista vuotuisista urheilusarjoista, jota seuraavat miljoonat silmäparit kotona ja turistit liikkuvat massoittain kisojen perässä. Vuonna 2017 Yhdysvalloissa lähetysoikeudet maksoivat televisioyhtiöille neljä miljoonaa dollaria vuodessa, joka luonnollisesti katetaan katsojilta.

 

VPN-yhteys tulee tuntuvasti halvemmaksi, kuin kanavapaketti tai jopa itse F1 TV

F1-lähetyksien seuraamiseen on olemassa myös perinteisinä kanavapaketteja ja suoratoistopalveluja edullisempi ja mahdollisuuksiltaan kattavampi vaihtoehto: VPN-sovellukset ja ulkomaiset ilmaiskanavat. Me VPN-SUOMI.fi:ssä keskitymme etsimään ja testaamaan erilaisia tapoja hyödyntää VPN-sovelluksia, joista kirjoitimme Yritysblogissa jo vuonna 2019. Meillä on ilo ilmoittaa, että myös Formuloiden 2023-kaudelle on tiedossa laadukkailla lähetyksillä varustettuja ilmaiskanavia, jotka saat näkyviin netissä mistä päin maailmaa tahansa pelkän VPN-sovelluksen hinnalla!

Kuten aikaisemmasta artikkelistamme selviää, VPN-sovellukset mahdollistavat verkkoa selaavan muuttamaan fyysistä IP-osoitettaan eri maailmankolkissa sijaitseviin palvelimiin, joiden määrä, nopeus ja sijainnit vaihtelevat eri VPN-sovelluksien välillä. Olemme pyrkineet etsimään suomalaisten netin käytön kannalta parasta VPN-sovellusta ja voit lukea tällä hetkellä eniten suosimamme VPN-sovelluksen arvostelun täältä. Meille on ensisijaisen tärkeää, että VPN-toimii Formuloiden ohella moitteetta myös suomalaisten tv-kanavien suoratoistopalvelujen kanssa, kuten myös Netflixin. VPN-yhteys mahdollistaa ulkomaisten ilmaiskanavien katsomisen ohella myös muiden maiden Netflix-kirjastojen katsomisen samalla käyttäjätilillä, esimerkiksi USA:n kirjastosta löytyy tuhansia elokuvia ja tv-sarjoja enemmän, kuin Suomessa.

 

F1-kausi 2023 alkaa 5. maaliskuuta – Tule mukaan seuraamaan VPN-SUOMEN kanssa!

Tulemme päivittämään aktiivisesti Formula-kauden tapahtumista ja lähetyksistä Facebook-sivullamme. Alkava F1-kausi 2023 tulee sisältämään huimat 23 osakilpailua, joten autourheilun ystävillä on tapahtumarikas kausi tiedossa. Kausi 2023 starttaa Bahrainin GP:llä sunnuntaina 5.3.2023, joten jos et ole vielä VPN-tilaaja, niin nyt on oikea hetki valmistautua ja valita laadukas, mutta samalla edullisempi vaihtoehto autourheilun kuninkuusluokan seuraamiseen – rahat takasin -takuulla!

Työajanseuranta voi olla myös helppoa ja tehokasta

Työajanseuranta voi olla myös helppoa ja tehokasta

Artikkelin Yritysblogille julkaistavaksi lähetti Maxtechin markkinointitiimi. Lähetä sinäkin yritysblogiin artikkeli julkaistavaksi >> 

 

Työajanseuranta tuottaa monille yrityksille harmaita hiuksia

✔ Työaikakirjanpito on toimivaa vain, kun se toimii kaikilla laitteilla sekä etänä, että paikan päällä.

✔ Suomen laki vaatii työajanseurannan kaikilla työpaikoilla ja oikealla järjestelmällä työajanseuranta helpottaa myös palkanlaskua ja työtehon seurantaa.

✔ Työajanseurantaa ei kannatta mieltää pakolliseksi pahaksi, vaan mahdollisuudeksi tehostaa organisaation toimintaa.

 

Sujuva työajanseuranta sisältää seuraavat ominaisuudet:

Monipuoliset kirjaustavat: Tietokoneella, mobiilissa, verkkoselaimessa, sovelluksella tai leimauslaitteella tehtävät kirjaamiset sisään, ulos, tauolle tai vaikka lomalle, tulee hoitua sujuvasti ja niiden tulee toimia käsikädessä synkronoiden kaikki tiedot reaaliajassa yhteen järjestelmään.

Rajapinta palkanlaskentaohjelmistoon: Palkanlaskennassa käytetään lähes aina samoja ohjelmistoja. Varmista, että työajanseurantajärjestelmä osaa kommunikoida palkanlaskentajärjestelmä kanssa. Huomioi myös, että kirjanpito vaatii selkeästi tulkittavan raportin, jossa on mukana palkan lisät ja korvaukset.

Suomalaisten työehtosopimusten tulkinta: Erittäin harvinainen, mutta sitäkin tärkeämpi ominaisuus työajanseurantajärjestelmälle on TES-tulkinta. Järjestelmän noudattaessa automaattisesti työtekijälle valittua työehtosopimusta, kaikki lakisääteiset tulkinnat saadaan suoraan sisällytettyä palkka-aineistoihin.

Työaikapankki: Joustavat työajat ja ylityöt ovat helposti tulkittavissa työaikapankin avulla. Usein nämä tuottavat paljon manuaalista työtä ja ominaisuus ei vain helpota työaikaliukumien seurantaa, vaan samalla vähentää työhön käytettävää aikaa ja lisää täsmällisyyttä.

 

Ratkaisu tehokkaaseen työajanseurantaan

Maxtech on vuodesta 2007 asti kehittänyt järjestelmäänsä yhdessä asiakasyritystensä kanssa. Jo yli 1500 yritystä on parantanut tuottavuuttaan Maxtechin ratkaisuiden avulla. Tavoitteena on ollut tuoda kaikki tarvittava tieto työtehtävistä automaattisesti ja reaaliaikaisesti helposti hyödynnettävään muotoon.

Työajanseuranta on vuosien varrella saatu kehitettyä ennen näkemättömälle tasolle. Järjestelmään on luotu integraatiot Suomen suosituimpiin palkanlaskentajärjestelmiin, jonne palkka-aineisto saadaan liitettyä automaattisesti.

Suomalaisen teknologiayrityksen tuottama järjestelmä on ainoa oikea valinta Suomessa työllistäville yrityksille. Järjestelmä on luotu alusta pitäen Suomen lait ja yritysten toimintatavat huomioiden, minkä ansiosta muun muassa työehtosopimusten tulkinta on mahdollista työntekijä kohtaisesti.

Toimivasta järjestelmästä hyötyvät kaikki osapuolet. Työntekijät, johtoporras, palkanlaskijat, kirjanpitäjät ja jopa asiakkaat. Siirtäkää yrityksenne työajanseuranta nyt täysin uudelle tasolle Maxtechin avulla.

 

Maxtech lyhyesti

Maxtech on oululainen teknologiayritys, joka tarjoaa järjestelmäratkaisut kaiken kokoisille yrityksille toimialasta riippumatta. Helppokäyttöisyys ja saumattomasti organisaation kaikki työhön liittyvät tiedot hyödyllisiksi raporteiksi muodostava järjestelmä on kehitetty edesauttamaan paremman kannattavuuden saavuttamista.

 

Tuotteet:

 • ERP-järjestelmä
 • Työnhallinta
 • Työajanseuranta
 • Työvuorosuunnittelu
 • Rakennusalan kulunvalvonta
 • Paikannus
 • Automaattinen ajopäiväkirja
 • Hiekoitus- ja aurauspäiväkirja

 

Tuotteista koostuvat toimialakohtaiset ratkaisut:

 • Siivousala – eCleaners
 • Kiinteistöhuolto
 • Rakennusala
 • Kaupungit, kunnat ja liikelaitokset
 • Etätyöratkaisut
 • Liikkuvan työn ratkaisut
 • Toimipistekohtaiset ratkaisut

 

Varaa ilmainen työajanseurantajärjestelmän esittely

Maxtech esittelee tuotteensa teille ilmaiseksi ja täysin sitoumuksetta. Lue lisää Maxtechin tarjoamista tuotteista sekä järjestelmäratkaisuista ja varaa aika ilmaiseen esittelyyn osoitteesta Maxtech.fi.

Cleverday tuo työohjeet käden ulottuville kaikkialla

Cleverday

Artikkelin Yritysblogille julkaistavaksi lähetti Cleverdayn markkinointitiimi. Lähetä sinäkin yritysblogiin artikkeli julkaistavaksi >> 

Jokaisen pienyrityksen ja isomman organisaation ikuisina ongelmina ovat työnkulun ja työtehokkuuden optimointi. Ehkä hieman yllättävästi varteenotettavimmat ratkaisut löytyvät tällä hetkellä mobiiliteknologiasta.

Yksi näistä uusista ratkaisuista on suomalainen sovellus, Cleverday, jolla kuka tahansa voi luoda helposti ymmärrettäviä ja selkeästi luettavia työohjeita koko organisaation sisällä.

 

Mitä voit tehdä Cleverdaylla?

Yksinkertaistettuna: Cleverday-mobiilisovellus on helppokäyttöinen alusta työohjeiden luomiseen, jakamiseen ja suoran palautteen perusteella muokkaamiseen reaaliajassa. Työohjeet voidaan luoda monivaiheisiksi ja ohjeen paremmaksi havainnollistamiseksi siihen voidaan lisätä vaihekohtaisesti tekstiä, ääni- tai videotallenteita ja valokuvia. Sovellus on saatavilla sekä Android-, että iOS-mobiilikäyttöjärjestelmille.

Mutta miksi tällainen sovellus on tarpeen? Cleverdayn mielestä syy on hyvinkin looginen: suurin osa työssä käyvistä tekee työtä kentällä, poissa toimisto-olosuhteista. Näissä tilanteissa on usein puute riittävästä työohjeistuksesta ja dokumentaatiosta, joka voi hidastaa tuntuvasti työn etenemistä tai altistaa virheille. Jotkut työohjeet eivät myöskään välttämättä sovellu hyvin eri työkohteisiin, vaan niitä pitäisi lokalisoida tilanteen mukaan.

Jos työohjeet eivät ole tarpeeksi kattavat, Cleverdayssa on mahdollisuus antaa suoraa palautetta työohjeiden tekijälle, jotta niiden sisältöä voidaan muokata reaaliajassa. Tällainen suora kommunikaatiokanava työntekijän ja työnjohdon välillä parantaa myös yrityksen sisäistä dynamiikkaa, joka vaikuttaa positiivisesti työn laatuun sekä työ- ja asiakastyytyväisyyteen.

Suora kommunikaatiokanava myös vähentää ja nopeuttaa yrityksen sisäistä byrokratiaa, ja tehokkaampi ajankäyttö tarkoittaa puhdasta rahan säästöä yritykselle.

 

Cleverdayn edut ytimekkäästi

 • Parempi kommunikaatio ja vuorovaikutus yrityksen sisällä
 • Huomattavasti vähemmän työssä tapahtuvia virheitä
 • Vähemmän byrokratiaa; säästät aikaa ja rahaa
 • Tehokkaampi uuden henkilökunnan koulutus
 • Parantunut työn tehokkuus ja optimaalisempi työnkulku

Cleverdayn käyttö ja soveltuvuus ei katso yrityksen tai organisaation kokoa. Henkilöstön koko voi olla vaikkapa vain pari henkeä tai yli tuhannen työntekijän konserni. Sovelluksesta voi ladata myös ilmaisversion, joka antaa hyvän kuvan siitä, mitä kaikkea Cleverdaylla voi potentiaalisesti tehdä, mutta täydet ominaisuudet saat käyttöön maksullisilla Pro– ja Enterprise-tilauksilla.

Pro-paketti avaa tuntuvasti lisää työkaluja työohjeiden luomiseen sekä ohjeiden käytöstä ja suorittamisesta kerättävän datan analysoimiseen, eli Cleverday sisältää myös projektinhallinnassa käytettäviä ominaisuuksia. Enterprise-tilaus poistaa kaikki rajoitukset esimerkiksi yhteyshenkilöiden tai luotavien työohjeiden määrässä.

Mobiilisovellukset ovat helppoja integroida yrityskäyttöön esimerkiksi laajempiin projektinhallintaohjelmiin verrattuna. Tämän vuoksi tulet näkemään sillä positiivisia tuloksia työnkulun seurannassa nopeasti.

 

Yritykset sijoittavat nyt Cleverdayn kaltaisiin ratkaisuihin

Koska suurin osa ihmisistä maailmassa työskentelee edelleen toimiston ulkopuolella ja monilla heistä on käytössään älypuhelin, yritykset ympäri maailmaa sijoittavat tällä hetkellä työnkulkua parantaviin mobiiliratkaisuihin, jotka on suhteellisen mutkatonta integroida yrityksen toimintaan.

Pelkästään kahdeksan alaa sisältää jopa 2,7 miljardia ihmistä kenttätyössä globaalisti, joihin lukeutuvat koulutus, terveydenhuolto, majoitusala, logistiikka, rakennusala, myynti ja tuotanto sekä agrikulttuuri. Mobiiliratkaisuilla on siis paljon potentiaalia työtehokkuuden optimoinnissa, työohjeiden laatimisiessa ja tehtävien delegoinnissa.

Mobiilisovellukset ovat myös helppoja oppia käyttämään työntekijän kokemuksesta tai tietoteknisestä osaamisesta huolimatta.

 

Cleverday Oy:n taustalla on kotimainen start-up-yritys

Vaikka Cleverday kulkee nykyään Cleverday Oy:n lipun alla, sen taustalta löytyy vain muutaman hengen kotimainen start-up, Wibe Academy. Start-up perustettiin vuonna 2014, tarkoituksenaan kehittää verkko-opiskeluun soveltuvia mobiiliratkaisuja.

Wibe Academyn ensimmäiset tuotteet ovatkin olleet asiakkaiden suosiossa, ja hiljalleen he alkoivat saamaan enemmän pyyntöjä ratkaisusta, jolla työohjeet olisivat helposti työntekijöiden saatavilla.

Hartaan kehitysjakson jälkeen syntyi Cleverday ja Cleverday Oy lanseerattiin. Sovellus on jo herättänyt useiden organisaatioiden mielenkiinnon, ja asiakkaiden palaute on ollut erittäin hyödyllistä alustan jatkokehitystä ajatellen. Tulevaisuudessa Cleverdayn tarkoituksena onkin optimoida kaiken kokoisten organisaatioiden työnkulkua kaikkialla maailmassa.

 

Ota Cleverday käyttöösi täysin ilmaiseksi!

Cleverdayn ilmaisversio on ladattavissa Googlen Play-storesta ja Apple-storesta. Voit tutustua tarkemmin Cleverdayn ominaisuuksiin osoitteessa Cleverday.com. Tarkemmat tiedot eri versioista ja hinnoista ovat luettavissa sivulta https://cleverday.com/fi/hinnasto/.

Ota projektinhallinta haltuun

Artikkelin Yritysblogille julkaistavaksi lähetti Projektinhallinta.info sivuston ylläpito. Lähetä sinäkin yritysblogiin artikkeli julkaistavaksi >> 

 

Projektinhallinta on tärkeää – ota kunnon työkalut avuksi

Moni kokee projektinhallinnan työläänä ja monimutkaisena prosessina, mutta oikea projektinhallintatyökalu auttaa tekemään projektinhallinnasta helppoa ja vaivatonta. Projektinhallinta usein mielletään yksittäisen projektin suorittamiseksi alusta loppuun. Helpompi on kuitenkin ajatella, että kyseessä on jatkuva prosessi, jossa hallitaan ja organisoidaan resursseja (esim. rahaa, työvoimaa, tilaa tai raaka-aineita). Usein on myös huomioitu muitakin tekijöitä, kuten laatu sekä riskit. Tällä ajattelutavalla on helpompi hahmottaa suurempia kokonaisuuksia.

Yksittäisen projektin kohdalla tavoite toki on, että projekti voidaan toteuttaa suunnitellulla tavalla ja aikataululla. Tietyissä projekteissa myös budjetin seuraaminen on tärkeä osa projektin johtamista, jotta kulut eivät karkaa käsistä.

Kuka on vastuussa yksittäisen projektin hallinnasta?

Yleensä nimitetään projektipäällikkö, jonka vastuulla projektin hoitaminen on. Hieman vaihtelee, että osallistuuko hän itse projektin toteuttamiseen vai onko tehtävänä vain koordinoiminen. Tietyissä projekteissa on parempi, että projektia vetää siihen nimetty henkilö, joka ei niin sanotusti ole kädet savessa mukana tekemässä. Silloin projektipäällikön on helpompi keskittyä hallinnolliseen puoleen ja suunnitteluun, koska osallistuminen saattaa usein aiheuttaa ongelmia projektinjohtamisen kanssa.

Joissakin tapauksissa taas projektipäällikkö voi myös työskennellä varsinaisen projektin parissa. Nyrkkisääntö on, että mitä monimutkaisempi projekti, niin sitä suuremmalla syyllä se tarvitsee oman vain johtamiseen keskittyvän projektipäällikön.

Millaisilla työkaluilla projekteja hallitaan?

Työkaluja on moneen lähtöön ja osa soveltuu paremmin yksinkertaisten projektien hallintaan, kun taas toisella työkalulla voi rakentaa erilaisia riippuvuuksia eri työvaiheiden välille. Myöskin riippuu, että mitä lisäominaisuuksia työkalulta tarvitaan. Joskus vaatimuksena on myös, että samalla työkalulla onnistuu CRM eli asiakkuuksien hallinta.

Kuten sanottua, niin osa työkaluista hyödyntää ketteriä toimintamalleja ja osa taas perinteistä vesiputousmallia. Jotkut työkalut pyrkivät yhdistämään molempien parhaat puolet. Ohjelmistoja onkin paljon erilaisia, joten saattaa olla todella vaikeaa löytää se omiin tarkoituksiin sopiva. Tässä kohtaa astuu esiin sivusto projektinhallinta.info. Sivustolla esitellään erilaisia projektinhallintaan soveltuvia työkaluja, joista on kattavat arvostelut. Sivustolta saat myös ladattua esitellyn työkalun kokeiluversion maksutta käyttöön.

Tunnetko Monday.com projektinhallintaohjelman?

monday on ketterä projektinhallintatyökalu

Monday on ketterä projektinhallintaohjelma, jonka avulla projektien hallinnasta tulee helppoa ja vaivatonta. Termiä ketterä tai agile käytetään usein ohjelmistokehityksen yhteydessä. Ketteriä menetelmiä tosin käytetään nykyään usein muuallakin ja ne ovat yleistymässä esimerkiksi erilaisissa rakennusprojekteissa.

Enää ei siis ole yllättävää, että termit ketterä ja agile nousevat usein esiin, kun puhutaan projektienhallinnasta yleisellä tasolla. Ketterien menetelmien avulla voi esimerkiksi hallita myyntiputkea tai koordinoida yrityksen markkinointia tai vaikka talonrakennusprojektia. Kaikkeen tähän voi käyttää mondayta. Katso siis monday.com esittely, niin takuulla yllätyt, että mihin kaikkeen se taipuu.

Jos taas haussa on pienen yrityksen kaikkien toimintojen pyörittämiseen soveltuva ERP-järjestelmä, niin kannattaa tutustua kotimaiseen Taimer järjestelmään.