Formula 1 on kallista bisnestä ja se näkyy myös katsojan lompakossa – Säästä tällä niksillä!

F1 Mercedes

Artikkelin Yritysblogille julkaistavaksi lähetti VPN-Suomi.fi -sivuston ylläpito. Lähetä sinäkin yritysblogiin artikkeli julkaistavaksi >> 

Formula 1 -kausi 2023 on kulman takana ja miljoonat fanit ympäri maailmaa maksavat jälleen satoja euroja per kotitalous nähdäkseen jokaisen hetken livenä. Mutta miksi monien meistä pitää maksaa pahimmillaan satoja euroja vuodessa siitä ilosta, että katsomme lähinnä aika-ajot ja kisat kotimaisesta kanavapaketista, tai useita kymmeniä euroja virallisesta F1 TV:stä? VPN-SUOMI avaa aihetta uusimmassa artikkelissaan.

 

F1 on kallista huvia kaikin puolin

Kalliit kanavapaketit ja suoratoistotilaukset ymmärtää, kun katsoo rahan määrää, joka Formuloissa liikkuu: Formula 1 Groupin liikevaihto oli vuonna 2019 reilu 2 miljardia Yhdysvaltain dollaria, joka koki kovan kolauksen erityisesti vuoden 2020 koronapandemian vuoksi. 2020-kaudella F1:n liikevaihto tippui jopa huimat 877 miljoonaa dollaria, eli karkea 43 % pudotus. Siitä huolimatta liikevaihto oli reilusti yli miljardin.

Siitä pääsemmekin tallien budjetteihin, jotka olivat pari vuotta takaperin yhteensä 2,6 miljardia dollaria. Tähän siis sisältyvät tallien tekninen työ, palkat, markkinointi ja niin edelleen. Pelkästään autojen ajattaminen kisoissa kauden läpi maksaa varakkaammille talleille satoja miljoonia vuodessa (tallien budjettikattoa lasketaan 2022-kaudella 140 miljoonaan dollariin tallien erojen kaventamiseksi). Tällaisen menoerän pyörittämiseksi tarvitaan isoa sponsorirahaa ja sponsorit luonnostaan vaativat F1:ltä hyvää näkyvyyttä tuelleen, joka johtaa suuriin markkinointikuluihin koko organisaatiolle.

Tämä dynamiikka johtaakin sitten suuren yleisön kiinnostuksen myötävaikutuksella hintaviin lähetysoikeuksiin, sillä tänä päivänä Formula 1 on yksi maailman seuratuimmista vuotuisista urheilusarjoista, jota seuraavat miljoonat silmäparit kotona ja turistit liikkuvat massoittain kisojen perässä. Vuonna 2017 Yhdysvalloissa lähetysoikeudet maksoivat televisioyhtiöille neljä miljoonaa dollaria vuodessa, joka luonnollisesti katetaan katsojilta.

 

VPN-yhteys tulee tuntuvasti halvemmaksi, kuin kanavapaketti tai jopa itse F1 TV

F1-lähetyksien seuraamiseen on olemassa myös perinteisinä kanavapaketteja ja suoratoistopalveluja edullisempi ja mahdollisuuksiltaan kattavampi vaihtoehto: VPN-sovellukset ja ulkomaiset ilmaiskanavat. Me VPN-SUOMI.fi:ssä keskitymme etsimään ja testaamaan erilaisia tapoja hyödyntää VPN-sovelluksia, joista kirjoitimme Yritysblogissa jo vuonna 2019. Meillä on ilo ilmoittaa, että myös Formuloiden 2023-kaudelle on tiedossa laadukkailla lähetyksillä varustettuja ilmaiskanavia, jotka saat näkyviin netissä mistä päin maailmaa tahansa pelkän VPN-sovelluksen hinnalla!

Kuten aikaisemmasta artikkelistamme selviää, VPN-sovellukset mahdollistavat verkkoa selaavan muuttamaan fyysistä IP-osoitettaan eri maailmankolkissa sijaitseviin palvelimiin, joiden määrä, nopeus ja sijainnit vaihtelevat eri VPN-sovelluksien välillä. Olemme pyrkineet etsimään suomalaisten netin käytön kannalta parasta VPN-sovellusta ja voit lukea tällä hetkellä eniten suosimamme VPN-sovelluksen arvostelun täältä. Meille on ensisijaisen tärkeää, että VPN-toimii Formuloiden ohella moitteetta myös suomalaisten tv-kanavien suoratoistopalvelujen kanssa, kuten myös Netflixin. VPN-yhteys mahdollistaa ulkomaisten ilmaiskanavien katsomisen ohella myös muiden maiden Netflix-kirjastojen katsomisen samalla käyttäjätilillä, esimerkiksi USA:n kirjastosta löytyy tuhansia elokuvia ja tv-sarjoja enemmän, kuin Suomessa.

 

F1-kausi 2023 alkaa 5. maaliskuuta – Tule mukaan seuraamaan VPN-SUOMEN kanssa!

Tulemme päivittämään aktiivisesti Formula-kauden tapahtumista ja lähetyksistä Facebook-sivullamme. Alkava F1-kausi 2023 tulee sisältämään huimat 23 osakilpailua, joten autourheilun ystävillä on tapahtumarikas kausi tiedossa. Kausi 2023 starttaa Bahrainin GP:llä sunnuntaina 5.3.2023, joten jos et ole vielä VPN-tilaaja, niin nyt on oikea hetki valmistautua ja valita laadukas, mutta samalla edullisempi vaihtoehto autourheilun kuninkuusluokan seuraamiseen – rahat takasin -takuulla!

Vakuudeton yrityslaina on varteenotettava ratkaisu yritystoiminnan aloittamiseen ja laajentamiseen

Lainaa.com - Säästä rahaa kilpailuttamalla palvelut

Tämän artikkelin Yritysblogille lähetti lainojen kilpailutuspalvelu Lainaa.com. Lähetä sinäkin artikkelisi yritysblogiin julkaistavaksi >> 

Yrityslaina ilman vakuuksia soveltuu käytännössä jokaisen yrityksen tai start-upin pääoman rahoittamiseen – erityisesti silloin, kun rahan tarve iskee yllättäen. Lainojen kilpailutuspalvelu Lainaa.com avaa tässä artikkelissa ytimekkäästi vakuudettomien yrityslainojen konseptia.

 

Mikä on vakuudeton yrityslaina?

Vakuudettomat yrityslainat eivät vaadi reaalivakuuksia lainansumman vastikkeeksi. Reaalivakuutena käytetään yleensä joko itse lainanhakijan tai kolmannen osapuolen omaisuutta, joka voi olla esimerkiksi auto, asunto tai arvopaperit. Koska reaalivakuuksia ei tarvita, tämä luonnollisesti tekee lainan myöntämisestä riskialttiimman sijoituksen lainaa myöntävälle taholle, koska he eivät voi realisoida lainaansa takaisin tilanteessa, jossa lainanhakija ei pysty suoriutumaan veloistaan.

Tämä tekee vakuudettomasta lainasta suhteessa jonkin verran kalliimman, koska reaalivakuuksia kompensoidaan suuremmilla maksuerillä. Kaikilla yrityslainaa tarvitsevilla ei kuitenkaan välttämättä ole realisoitavaa omaisuutta tai halua riskeerata sitä, joka tekee vakuudettomasta lainasta varteenotettavan vaihtoehdon.

Vakuudettoman yrityslainan myöntäminen kuitenkin edellyttää omavelkaista takausta, jolloin lainanhakija tai takaaja ottaa vastuun lainasta sekä sen käsittelyn kustannuksista, jotka voidaan maksuvaikeuksien ilmetessä periä.

 

Milloin vakuudetonta yrityslainaa yleensä otetaan?

Vakuudetonta lainaa haetaan useimmiten äkilliseen rahan tarpeeseen. Tällaisia voivat olla esimerkiksi tilanteet, joissa yrityksen hetkellinen kassa ei riitä tarvittaviin hankkeisiin, eikä lisärahoitusta ehdi saamaan pankista ajoissa tai yrityksen reaalivakuudet eivät riitä isompaan rahoitukseen. Sama koskee myös uuden yrityksen perustajaa, joka ei välttämättä yksinkertaisesti saa tarpeeksi tai ollenkaan lainaa pankiltaan visionsa toteuttamiseen.

 

Vakuudettoman yrityslainan edut ja haitat

Vakuudettomalla yrityslainalla on useita selkeitä etuja sitä tarvitsevalle:

 • Sitä voi hakea helposti netissä, mutta se kannattaa aina kilpailuttaa ennen vastaanottoa, koska lainamarkkinoilla hinnat voivat vaihdella rajustikin.
 • Suomen valtion omistama Finnvera on erityisrahoittaja, joka tarjoaa rahoitusta kasvaville yrityksille. Syyskuusta 2020 lähtien yrityslainaa tarjoavat rahoitusyhtiöt ovat voineet hakea yrittäjän puolesta takausta, joka helpottaa lainan myöntämistä entuudestaan.
 • Päätös lainasta tulee nopeasti, nopeimmillaan muutamissa minuuteissa ja rahat saapuvat tilille jopa saman päivän aikana.
 • Edullisimman lainan löytäminen onnistuu helposti kilpailutuksen kautta, koska se on Lainaa.comin käyttäjille täysin maksutonta. Kilpailutusprosessi on myös sitoutumaton, joten mitään tarjouksia ei tarvitse ottaa vastaan. Lue täältä lisää Lainaa.comin toiminnasta.

Vakuudettomien yrityslainojen heikkouksia ovat:

 • Korkeammat korot vakuudellisiin lainoihin verrattuna.
 • Ne eivät ole vakuuksien puuttuessa myöskään sopimusehdoiltaan yhtä joustavia.

 

Lainaa.com kilpailuttaa yrityslainat reilummin

Lainaa.com kilpailuttaa lainoja jopa 40 pankin ja rahoitusyhtiön kesken, joista yli kymmeneltä yritysrahoittajalta voi saada rahoitusta parhaimmillaan 8 miljoonaan euroon asti enintään kahden vuoden maksuajalla! Finnveran takauksen lisäksi lainoille voidaan pian saada myös erillisen Euroopan Unionin takaus, joka helpottaa lainanhakuprosessia entuudestaan.

Yhteistyökumppanimme lukeutuvat Suomen luotetuimpiin rahoitusyhtiöihin, joiden tarjousten perusteella hakijan on todella helppo tehdä päätöksiä. Yritysrahoittajiemme joukkoon lukeutuu myös joukko- ja vertaislainarahoitusratkaisuja, jotka tulevat yhden lainanmyöntäjän sijasta useilta sijoittajilta.

 

Sähkön hinta on lähes kaksinkertaistunut 2020 alusta – Löydä hetkessä halvin sopimus!

sähkön hinta sähköt.net

Tämän artikkelin Yritysblogille lähetti Sähköt.net-sivuston ylläpito. Lähetä sinäkin artikkelisi yritysblogiin julkaistavaksi >> 

Koronapandemian aiheuttama taloustaantuma laski sähkön hintaa tuntuvasti vuoden 2020 alussa, mutta nyt hinta on jälleen noussut kiivasta tahtia. Jopa viidennes sähköyhtiöistä on ilmoittanut Ylen kyselyssä korottavansa hintojaan vuonna 2021, joten sähköyhtiöiden kilpailuttaminen on nyt todella ajankohtaista!

 

Sähkösopimuksen kilpailutuksen avulla säästää huomattavia summia

Sähkösopimuksien hinnoissa on selkeitä eroja, joita monet meistä sähkösopimusta tehdessä eivät tule huomioineeksi ollenkaan. Energiavirasto selvittikin vuonna 2016, että vain vähän yli 10 % suomalaisista on kilpailuttanut voimassa olevan sähkösopimuksensa. Tämä tarkoittaa, että suurelle osalle kansasta olisi todennäköisesti tarjolla edullisempi ratkaisu.

Valitettavan usein me kuitenkin otamme uuteen asuntoon muuttaessa sähkösopimuksen joko ensimmäisenä vastaan tulleesta sähköyhtiöstä tai luotamme itsellemme tuttuun palveluun ilman, että tarkastelisimme hintatasoja ollenkaan ennen nimen laittamista sopimukseen.

Syy tähän on kuitenkin ymmärrettävä: harvalla meistä on aikaa lähteä kyselemään erikseen tarjouksia eri sähkönmyyjiltä ja alkaa kartoittamaan jopa kymmeniä tarjouksia parhaan löytämiseksi. Tähän tilanteeseen on kuitenkin nyt onneksi olemassa palvelu, joka hoitaa kilpailutuksen puolestasi: Sähköt.net!

 

Miten Sähköt.net toimii?

Sähköt.net on verkossa toimiva, ilmainen, 100 % suomalaisomisteinen ja sitoutumaton kilpailutuspalvelu, joka toimii tällä hetkellä yhteistyössä yli kymmenen sähköyhtiön kanssa. Palvelun tarkoituksena on säästää suomalaisten kuluttajien rahaa sähkösopimuksissa ilman, että hyvän tarjouksen etsimiseen tarvitsee käyttää tuntitolkulla omaa vapaa-aikaa.

Sivustolta löytyvän hakemuskaavakkeen lähettämällä kaikki sivustolla listatut sähköyhtiöt saavat tarjouspyyntösi, johon he lähettävät sinulle suoraan tarjouksensa. Hakemuksen täyttäminen vie aikaasi vain pari minuuttia ja saat tarjoukset sähköpostiisi nätisti listattuna hetkessä.

Kun kilpailutat sähköyhtiöitä, kilpailutat nimenomaan sähkön hinnan. Se on ainoa osuus sähkölaskusta, jonka Suomen lain mukaan voi kilpailuttaa, sillä sähkön siirtohintojen sekä verojen taso on säädelty Suomen laissa. Vaikka sähkön myyntihinta onkin ainoa kilpailutettavissa oleva osa, oikeanlaisella sopimuksella yksittäinen kotitalouskin voi säästää jopa satoja euroja sähkölaskuissaan vuodessa.

Mikäli jokin saamistasi tarjouksista on selkeästi parempi hinnaltaan tai ehdoiltaan, kuin nykyinen sopimuksesi, voit vaihtaa sähköyhtiötä helposti saman verkkopalvelun kautta. Jos sopivaa tarjousta ei löydy, voit hylätä ne ja tarkistaa hinnat palvelussa myöhempänä ajankohtana uudelleen!

 

Miksi sähkön hinta on kovassa nousussa?

Kaikki sähkön kokonaishintaan vaikuttava osa-alueet, eli sähkön hinta, siirtohinta sekä verot ovat olleet tasaisessa nosteessa jo vuosia. Sähkön hintojen viimeaikaiseen äkilliseen nousuun ei ole yhtä syytä, mutta huomattavimmat niistä ovat:

 • Talous vaipui vuonna 2020 stagnaatioon pandemian seurauksena, joka vaikutti myös kokonaissähkönkulutukseen kotitalouksissa. Hinnat alkavat nousta talouden avautuessa ja kulutuksen lisääntyessä.
 • Sähkön tuottaminen vesivoimalla lisääntyi huomattavasti vuonna 2020 normaalia sateisempina vuodenaikoina, joka nostatti sähkön tuotantoa yli kysynnän. Kevään aikana kysyntä vähenee muutenkin, sillä Suomen kylmissä olosuhteissa talven sähkön kysyntä on huomattavasti korkeampi muuhun vuodenaikaan verrattuna. Vuoden 2021 lopun lähestyessä sähkön hintaan voidaan odottaa taas uutta nousua.
 • Fossiilisten polttoaineiden sekä uusiutuvan energian hintojen tasainen nousu.
 • Sähkön siirtohintojen nousu. Sähköyhtiöt korottavat hintojaan valtion kiristettyä sähkön toimitusvarmuusvaatimuksia, joiden vuoksi he ovat joutuneet tekemään isoja investointeja vaihtaessaan esimerkiksi sähkölinjoja tolpista maan alle myrskyjen varalta. Linjojen uusintatyöt jatkuvat edelleen ympäri Suomea vuosikymmenen loppupuolelle saakka.

 

Huomioi nämä asiat sähkösopimusta valitessasi!

 • Asumismuoto. Sähkösopimusta tehdessä kannattaa huomioida, asutko esimerkiksi kerrostalossa vai paritalossa, koska niiden lämmitystavat voivat olla erilaiset. Pari- ja omakotitaloissa kellonajan mukaan hinnoiteltu yösähkö voi tulla tuntuvasti edullisemmaksi, siinä missä kerrostaloissa käytetään tasahintaista yleissähköä.
 • Eettisyys ja ekologisuus. Jos sähkön tuotantotapa on sinulle tärkeää esimerkiksi ympäristön kannalta, saatat haluta tukea vihreämpiä energiamuotoja. Nämä eivät kuitenkaan ole tällä hetkellä vielä kovin halpoja, mutta teknologian kehittyessä niiden hintojen ennustetaan laskevan ajan myötä.
 • Määräaikaisuus vai toistaiseksi voimassa oleva? Määräaikaiset sopimukset käyttävät esimerkiksi kiinteää kuukausihintaa koko sopimuksen keston ajan (tavallisesti 2 vuotta) sähkön hinnan muutoksista huolimatta. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus vaihtelee hinnaltaan markkinasähkön mukana, mutta voidaan aina vaihtaa toiseen, jos asiakas niin haluaa. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus myös hyötyy siitä, kun sähkön hinta laskee.

Kokeile nyt kilpailuttaa oma sähkösopimuksesi osoitteessa Sähköt.net ja katso minuuteissa, jos sinäkin voisit säästää selvää rahaa asumiskustannuksissasi!

Automyyntiin.fi palvelu ostaa käytettyjä autoja suoralla kaupalla netissä

Automyyntiin ostaa autoja suoralla kaupalla netissä

Artikkelin Yritysblogille julkaistavaksi lähetti Automyyntiin.fi palvelun markkinointi. Lähetä sinäkin yritysblogiin artikkeli julkaistavaksi >> 

 

Helppo verkkopalvelu

Automyyntiin.fi toimii seuraavasti:

 1. Pyydä tarjous autostasi
 2. Vastaanota ostotarjous
 3. Päätä haluatko myydä autosi tarjotulla summalla
 4. Myy autosi ja saa rahat tilillesi
 5. Automyyntiin -palvelu noutaa autosi kotipihastasi tai vaikka korjaamolta

Täysin verkossa toimiva palvelu antaa autostasi tarjouksen edes sitä näkemättä. Auton rekisterinumero kertoo ammattilaiselle yllättävän paljon auton historiasta, minkä perusteella autosta voidaan tehdä tarjous. Tietysti tilanteissa, joissa auto on viallinen tai esimerkiksi huoltohistoria on puutteellinen, saatetaan autosta tarvita kuvia tarjouksen tekoa varten. Automyyntiin.fi:n Ostetaan autoja -palvelu on ehdottomasti Suomen helpoin tapa myydä autosi sen kunnosta riippumatta ja vieläpä reiluun hintaan.

 

Miksi myydä liikkeeseen?

Auton myyminen liikkeelle on kaikista helpointa. Säästät vaivaa ja aikaa, kun sinun ei tarvitse kuin täyttää yksinkertainen tarjouspyyntö. Alta löydät vielä muutaman syyn, miksi auto kannattaa myydä suoralla kaupalla suoraan liikkeeseen.

Ei myynti-ilmoituksen tekoa – Auton myyminen netissä tapahtuu normaalisti tylsän myynti-ilmoituksen kautta. Tylsänkin ilmoituksen kirjoittamiseen menee yleensä tunti tai pari. Myydessäsi auton liikkeeseen sinun ei tarvitse kirjoitella myyntipuheita myyntipalstoille.

Ei auton näyttöjä – Liikkeen ostaessa autosi sinun ei tarvitse näyttää autoa turhille renkaanpotkijoille, eikä antaa sitä koeajoon tuntemattomille. Automyyntiin -palvelussa sinun ei tarvitse tulla näyttämään autosi edes liikkeeseen.

Ei myyntityötä – Kaikki eivät ole syntyneet myyntitykeiksi ja onneksesi auton myyminen liikkeeseen ei vaadi myyjän lahjoja. Sinun ei tarvitse näyttää ja koittaa myydä autoa, vaan tietojen perusteella autoliike osaa tarjota autostasi järkevän hinnan suoraan netissä.

Ei tinkaajia – Tinkaajia löytyy joka junaan ja heidän naurettavien tarjousten kanssa ei mene kuin hermot. Automyyntiin -palvelusta saat aina suoran tarjouksen, joka ei sido sinua auton myyntiin.

Ei auton hinnan arviointia – Tiedätkö autosi arvon? Ei hätää, lähes kukaan yksityishenkilö ei osaa arvioida autonsa todellista jälleenmyyntiarvoa. Joskus auton hintalapun luku on aivan liian suuri tai aivan liian pieni, mikä tekee myynnistä joko hankalaa tai hukkaat rahaa.

Ei auton kuvaamista – Myyvien kuvien ottaminen autosta ei ole helppoa ja kaiken lisäksi auto pitäisi ennen kuvien ottamista hinkata vielä putipuhtaaksi, jotta mahdolliset ostajat kiinnostuisivat siitä. Skippaa siivoaminen ja kuvaaminen myymällä autosi suoraan liikkeeseen.

Ei huoltoja – Sinun ei tarvitse alkaa korjailemaan autostasi pieniä tai suurempiakaan vikoja. Autoliike osaa kyllä korjata ne itsekin. Myy autosi helposti siinä kunnossa, kun se juuri nyt on.

 

Reilu hinta

Reilu hinta autoa myydessä liikkeeseen saattaa kuulostaa kaukaiselta toiveelta, mutta näin sen ei tarvitse olla. Ammattilaiset osaavat arvioida auton jälleenmyyntiarvon ja korjauskustannukset erittäin tarkasti ja näin ollen autosta voidaan maksaa ihan reilusti.

Viallisen auton myyminen liikkeeseen

Viallisen auton myyminen liikkeeseen

Etenkin viallisten autojen kohdalla auton myyminen liikkeeseen on erittäin hyvä ratkaisu. Tilanteita, joissa korjausarvio on enemmän kuin, mitä kunnostetun auton arvo olisi tulee vastaan erittäin usein. Näissä tapauksissa auton korjauttaminen liikkeessä ei ole missään nimessä kannattavaa. Voit kuitenkin myydä auton asiantuntijalle, joka osaa tehdä autoon, vaikka kalliin vaihteisto- tai koneremontin itse.

Uusi, parempi lainojen kilpailutus – Lainaa.com

lainaa-com

Artikkelin Yritysblogille julkaistavaksi lähetti Lainaa.com-sivuston ylläpito. Lähetä sinäkin yritysblogiin artikkeli julkaistavaksi >>

Nykyään lainan hakeminen onnistuu kätevästi netin kautta ja lainaa tarjoavat useat erilaiset yritykset. Lainamarkkinoilla on vertaislainaa tarjoavia yrityksiä, yrityslainoihin erikoistuneita toimijoita, joustoluottoja sekä käyttöluottoja tarjoavia yrityksiä, pikalainoihin erikoistuneita yrityksiä ja kotimaisia sekä ulkomaisia pankkeja. Kaikki tämä saattaa hämmentää lainanhakijaa ja tarjonnasta saattaa olla vaikea löytää sitä itselleen sopivinta vaihtoehtoa. Tähän ongelmaan ratkaisun tarjoaa ilmainen lainojen kilpailutuspalvelu Lainaa.com. Lainaa.com palvelun avulla kilpailutat lainat jopa 40 eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken – täysin ilmaiseksi!

Luota ammattilaisiin

Netissä on paljon erilaisia vertailupalveluita, joissa on listattuna yrityksiä arvosteluineen, mutta arvosteluissa on aina se ongelma, että niiden aitoutta ei voida taata. Sen vuoksi on järkevää luottaa ammattimaisiin vertailupalveluihin. Ne ottavat listoilleen vain sellaisia lainaa myöntäviä yrityksiä, jotka noudattavat toiminnassaan tarkasti lakia ja säädöksiä.

Kannattaako kilpailutus todella?

Lyhyesti sanottuna kyllä kannattaa. Harvemmin kannattaa ostaa haluamaansa tuotetta sieltä ensimmäisestä kaupasta ja sama pätee myös lainatuotteisiin. Lainatuotteissa on suuria eroja ja niin on myös lainojen hinnoissa. Ennen lainan hakemista kannattaa miettiä tarkkaan, että mikä lainatuote sopii parhaiten omiin tarpeisiin. Luonnollisesti summa on syytä miettiä myös tarkkaan ja lyhennyssuunnitelma, jotta varmasti pysyy aikataulussa ja budjetti kasassa. Osa lainantarjoajista saattaa tarjota erilaisia lisäetuja, kuten lyhennysvapaita kuukausia tai maksuajanpidennyksiä, mutta niiden varaan ei kannata takaisinmaksua suunnitella.

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun hakee lainaa netistä?

Lainatarjouksiin kannattaa tutustua kaikessa rauhassa ilman kiirettä ja sellaisessa ympäristössä, jossa voi rauhassa syventyä lukemaan lainaehdot. Älä siis hätiköi ja muista ainakin nämä:

 • Tutustu kaikkiin tarjouksiin ennen päätöksen tekemistä
 • Valitse lainatuote tarkasti omia tarpeita ajatellen
 • Älä ota liian suurta lainaa, vaan vain sen verran, kun tarvitset
 • Olemassa olevat lainat kannattaa yhdistää yhdeksi lainaksi

Mikä muuttui lainamarkkinoilla lakimuutoksen myötä?

Aiemmin oli säädetty korkokatto, joka ei osoittautunut kovin tehokkaaksi.  Se koski vain tiettyjä summia ja markkinoilla oli silti paljon yrityksiä, jotka kiersivät asetuksia erinäisin keinoin. Nyt uusien asetusten astuttua voimaan uusi korkokatto koskee kaikkia lainoja ja nimelliskorko saa olla maksimissaan 20%. Korkokatto auttaa myös lainojen yhdistämisessä.

Saattaa olla, että aikaisemmin otetuilla lainoilla on korkeampi korko ja vanhat lainat eivät automaattisesti siirry uuden lain piiriin. Eli nyt viimeistään kannattaa järjestellä vanhat lainat uudestaan ja yhdistää lainat.  Silloin saa mahdollisesti korkeakorkoisemmat lainat mukaan uuden korkokaton piiriin ja yhdistelylainan nimelliskorko ei voilla suurempi, kuin 20%.

 • Korkokatto käytännössä laski kaikkien lainojen hintoja
 • Kulut ja hoitomaksut vain yhdestä lainasta – kokonaiskustannus laskee
 • Mikäli edellinen laina on lainaehdoiltaan joustamaton, niin uudelleenrahoituksen avulla on mahdollista lyhentää tai pidentää laina-aikaa
 • Lainaehdot voi myös kilpailuttaa yhdenkin lainan kohdalla

Kannattaa hyödyntää lainaa.com lainavertailupalvelun tarjoamat mahdollisuudet ja vertailla lainat.

Miksi lainayhtiöt eivät puhu asiakastyytyväisyydestä?

Lainalla.fi lainapalveluiden arvostelusivusto

Artikkelin Yritysblogille julkaistavaksi lähetti Lainalla.fi-sivuston ylläpito. Lähetä sinäkin yritysblogiin artikkeli julkaistavaksi >> 

Meidän sivustomme lähti liikenteeseen siitä huomiosta, että kun vuosituhannen vaihteesta asti pikalaina- ja pikavippiyhtiöt ovat olleet näkyvästi markkinoilla, niin hyvin harva niistä puhuu asiakaskokemuksistaan. Tämä voi johtua useista tekijöistä, mutta yleisimmät lienevät lainayhtiöiden negatiivinen kuva konseptina ja suomalaisten haluttomuus puhua raha-asioistaan. Kun luet journalistisia julkaisuja rahoitusyhtiöistä vapaassa mediassa, niin usein ne tuovat esille alan negatiivisessa valossa.

 

Pikalainojen säätely

Esimerkiksi viime vuoden puolella Helsingin Uutiset raportoivat, kuinka kaikista vuosikymmenen vaihteessa tehdyistä rajoituksista huolimatta koronkiskontaa tapahtuu alalla edelleen. Tuolloin alalle lyötiin 50% korkokatto pikavippeihin, jonka piti hillitä jopa tuhansissa prosenteissa liikkuneita korkoja. Mutta kuten HU:n artikkelista selviää, niin lainayhtiöt keksivät keinon kiertää nämä rajoitukset muuttamalla 50 euron pikavipit 2000 euron joustoluotoiksi, joita pikavipeille tarkoitetut korkosäädökset eivät koskeneet. Tämä on johtanut tilanteisiin, jossa satojen prosenttien korot ovat edelleen mahdollisia, koska korkokatto koski vain alle 2000 euron pikalainoja.

Koska pikalainayhtiöt huomasivat tämän porsaanreiän, niin hallitus on yrittänyt luoda uusia rajoituksia alalle. Puolta vuotta myöhemmin Helsingin Uutisten artikkelista Hjallis Harkimo kirjoitti kolumnissaan Suomen hallituksen uusista laina-alan markkinointirajoituksista, joiden vaikutuksiin alaa seuraavat suhtautuivat skeptisesti. Monet eivät uskoneet pelkän markkinoinnin vaikuttavan talousvaikeuksissa olevien taipumukseen ottaa lainaa, sillä kyllähän kaikki kuitenkin ovat tietoisia alasta, jolla on ollut vuosituhannen vaihteesta lähtien hyvin iso medianäkyvyys. Eettisyyttä alalle vaativat sanoivatkin, että itse korkoihin on puututtava isolla kädellä, koska pelkkään markkinointiin puuttuminen ei riitä.

Vuoden vaihteessa hallitus ilmoitti uusista konkreettisista muutoksista pikalainojen korkojen rajoituksiin. Tämä muuttaisi nimelliskorkokaton 50%:sta 20%:iin ja kattaisi myös yli 2000 euron joustoluotot. Lisäksi lainojen sivukulujen yhteissummaa tullaan rajoittamaan 150 euroon. Nämä muutokset tulevat voimaan 1.9.2019 ja niillä uskotaan olevan näkyvä vaikutus luotonantajien tuotteisiin ja rajoittavan lainojen myöntämistä.

 

Miksi Lainalla.fi?

Meidän mielestämme näistä asioista ei olla puhuttu tarpeeksi heidän kesken, jotka lainoja hankkivat: suomalaiset kuluttajat. Lukuun ottamatta satunnaisia alasta kertovia artikkeleita, ovat puheet lainabisneksen hyväksikäyttäjistä valitettavan pimennossa. Hallituksen huomio alan epäkohtiin ja heidän ajamat muutokset ovat tervetulleita, mutta lainayhtiöiden keskuudesta puuttui mielestämme näkyvä lainanottajien kohtauspaikka, jossa he voivat antaa palautetta mielestään hyvistä ja huonoista lainayhtiöistä ilman sosiaalisia paineita. Palautteet usein hautautuvat sekalaisten keskustelufoorumien lankoihin, joten halusimme luoda kuluttajille vapaan alustan lainayhtiöiden arvostelulle.

Tavoitteenamme on, että tämä kuluttajien käyttöön luotu ilmainen sivusto avaa paremmin asiakkaiden kokemuksia uusille sekä kokeneemmille luotonhakijoille. Jos sinulla on kokemuksia listaamistamme yhtiöistä, niin tee palvelus kaikille muille suomalaisille luotonhakijoille ja anna mielipiteesi asiakaskokemuksestasi kotisivuillamme osoitteessa Lainalla.fi.

Lainalla.fi on kuluttajille luotu, ilmainen lainayrityksien arvostelupalvelu, jonka avulla voit löytää Suomen luotettavimmat ja eettisimmät luotonantajat. Katso parhaat yrityslainat, joustoluotot ja pikalainat veloituksetta ja annat palautteesi vaikuttaa lainamarkkinoihin ruohonjuuritasolla.

Uuden yrityksen perustaminen

Uuden yrityksen perustaminen

Artikkelin Yritysblogille julkaistavaksi lähetti Rahoittamo Oy. Lähetä sinäkin yritysblogiin artikkeli julkaistavaksi >> 

Uuden yrityksen perustaminen herättää usein kysymyksiä yritysrahoituksen suhteen ja Rahoittamo Oy:ssä saamme usein yhteydenottoja uusilta yrityksiltä.

Usein aloittavilla yrittäjillä on sellainen mielikuva, että myyntilaskurahoitusta on tarjolla vain vakiintuneille vanhoille yrityksille ja uudet yritykset eivät voi saada palveluamme käyttöönsä riskienhallinnallisista syistä. Käytännössä asia ei kuitenkaan automaattisesti ole aina näin.

Uutena yrityksenä voit ottaa rohkeasti meihin yhteyttä, jolloin voimme kartoittaa tilannettasi tarkemmin ja selvittää, että voisiko laskurahoitus olla sinulle soveltuva vaihtoehto vai olisiko mahdollisesti jokin toinen rahoitusmuoto tai palvelu paremmin tarpeeseesi soveltuva.

Haluamme kuitenkin aidosti auttaa muita yrityksiä eri toimialoilta ja toivomme, että menestyt uutena yrityksenä ja annamme mielellämme sinulle neuvoja alkukartoituksen aikana.

Uutta yritystä perustettaessa on selvää, että toimivan liikeidean lisäksi riittävä ja oikea-aikainen käyttöpääomarahoitus on ratkaisevan tärkeää yrityksen toiminnan saamiseksi vauhtiin.

Olemme keränneet tähän artikkeliin eri yritysrahoituksen muotoja, joihin kannattaa perehtyä, kun olet perustamassa omaa yritystä yhtiömuodosta riippumatta.

Esimerkiksi rakennusalan yhtiötä käynnistettäessä riittävää maksuvalmiutta ja rahoitusta tarvitaan työkoneiden, laitteiden ja kulkuneuvojen hankinnan lisäksi myös juoksevien kulujen, kuten palkkojen, verojen ja eläkemaksujen oikea-aikaiseen maksamiseen.

Yrityslaina pankista

Pankkilaina on yritysrahoituksen muotona aloittavalle yritykselle yleensä halvin rahoituksen muoto, mutta pankki vaatii yksityiskohtaisten liiketoimintasuunnitelman lisäksi lähes aina myös reaalivakuuksia (käytännössä asunto- tai kiinteistöpanttauksia). Mikäli sinulla on reaalivakuuksia käytettävissä, suosittelemme kilpailuttamaan eri pankkeja saadaksesi parhaimman yritysrahoitustarjouksen.

Luottolimiitti

Mikäli et halua nostaa kertaluontoista kiinteää pankkilainaa tai toimialasi on sellainen, että tarvitset luottoa useasti vuoden aikana lyhyeksi aikaa, on siinä tapauksessa paras vaihtoehto luotollinen pankkitili eli tililimiitti, joka sekin vaatii yleensä reaalivakuuksia.

Tililimiitissä sovit pankkisi kanssa mikä on suurin mahdollinen sallittu negatiivinen pankkitilin saldo eli luottolimiitti, jolloin voit nostaa vuoden aikana juuri sen kokoisia luottoja joustavasti kuin yrityksesi tarvitsee toiminnan pyörittämiseen. Luottolimiitti soveltuu hyvin esimerkiksi toimialoille, joissa tuotevarastoon sitoutunut käyttöpääoma vaihtelee sesongin mukaan.

Bisnesenkelit

Enkelisijoittajat eli bisnesenkelit ovat viime vuosina olleet tärkeässä roolissa start-up-yritysten ”buumin” rahoittajina Suomessa ja maailmalla.

Bisnesenkeli on rahoittajana muiden rahoitusvaihtoehtojen rinnalla, mutta rahoitusta tärkeämpänä asiana saat heiltä laajan kontaktiverkoston, kokemuksen ja liiketoimintanäkemyksen.

Uusille ja varsinkin kokemattomille yrittäjille tulee varmasti eteen monia kiperiä ongelmia, joihin tarvitset bisneskonkarin neuvoja. Bisnesenkeli on silloin varmasti paras henkilö auttamaan ja sparraamaan sinua. Bisnesenkelillä on omaa rahaa kiinni yrityksessäsi, jolloin hän tekee luonnollisesti parhaansa yrityksesi kasvattamiseksi kannattavasti ja omistaja-arvoa edistääkseen.

Videon lähde: Finnish Business Angels Network - FiBAN

Starttiraha – uuden yrityksen perustaminen

Kun ajatuksena on uuden yrityksen perustaminen kannattaa aina ehdottomasti hakea starttirahaa, jos lain vaatimat edellytykset täyttyvät. Tällä hetkellä peruspäiväraha on 32,40 euroa päivältä ja starttirahaa voi saada enintään 12 kuukauden ajan riippuen kuinka kauan kestää saada yrityksen tulorahoitus rullaamaan.

Löydät lisää tietoa starttirahasta te-toimiston sivuilta.

Oma sijoitus tai laina

Mikäli perustat toiminimen olet itse henkilökohtaisesti ”yritys” eli yksityinen elinkeinonharjoittaja ja yrityksen varat ja velat ovat sinun henkilökohtaisia varojasi ja velkojasi.

Jos taas olet perustamassa osakeyhtiötä, voit lainata omaa rahaa yritykseesi, jolloin yhtiön varat ja velat ovat osakeyhtiön omia.

Ongelma on usein sinä, ettei yrittäjän omia säästöjä ole riittävästi yrityksen toiminnan alkuvaiheen menojen kattamiseen, kun asiakkaita ja tulorahoitusta ei vielä ole.

Tilanne ei helpotu vielä silloinkaan, kun saa ensimmäisen asiakkaansa, koska tehtyjen töiden ja toimitettujen tuotteiden laskutuksen jälkeen alkaa monella toimialalla hyvinkin pitkien maksuehtojen mukainen odotusaika. Tässä tapauksessa mahdollisesti laskurahoitus voisi toimia sinulle ja siitä lisää seuraavassa kohdassa.

Laskurahoitus / Rahoittamo Oy

Laskurahoitus eli factoringrahoitus on suositeltava vaihtoehto uuden yrityksen rahoituksessa, kun on tärkeää saada nopeasti rahat kassaan. Esimerkiksi tukkukaupan toimialalla, jossa varaston vaihtuvuus on jatkuvaa, voivat maksuehdot olla tyypillisesti 30–90 päivää pitkiä.

Laskurahoituksessa yrityksesi myy laskun laskurahoitusyhtiölle eli Rahoittamolle, jolloin saat laskut heti rahaksi samana päivänä pankkitilillesi miinustettuna rahoitusprovisiolla.

Rahoittamo on panostanut nopeaan palveluun eli jos otat meihin yhteyttä aamupäivällä ja pääsemme sopimukseen, saat rahat tilille jo iltapäivällä. Laskurahoituksessa myyntisaatavat toimivat vakuutena, jolloin reaalivakuuksia ei tarvita.

Voit tutustua yrityksemme palvelukuvaukseen, josta voit tarkemmin katsoa tietoa palvelustamme eli laskut heti rahaksi -palvelusta. Mikäli sinulle tulee kysyttävää voit soittaa meille arkisin 9.00–18.00 puhelinnumeroon 0207 342 642 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@rahoittamo.com.

VPN:llä suojaat itsesi ja otat palveluista kaiken irti

VPN-Suomi

Artikkelin Yritysblogille julkaistavaksi lähetti VPN-Suomi.fi sivuston ylläpito. Lähetä sinäkin yritysblogiin artikkeli julkaistavaksi >> 

VPN:n (eng. Virtual Private Network) eli virtuaalisten erillisverkkojen kehitys lähti liikkeelle yritysten tarpeesta yhdistää eri konttoreitaan tai etätöissä olevia ihmisiä turvallisesti yrityksen verkkoon. Myöhemmin tekniikkaa alettiin hyödyntämään tuottamaan VPN-palveluita joilla käyttäjät pystyivät suojaamaan tietonsa ja henkilöllisyytensä Internetissä.

Hyvät VPN-palvelut muodostavat oman maailmanlaajuisen yksityisen verkkonsa omistamalla servereitä ympäri maapalloa ja liikuttamalla kaiken datan näiden välillä salattuna. Yhdistäessäsi VPN-palveluun, liikenteesi rupeaa kulkemaan tämän salauksen suojissa laitteeltasi siihen sijaintiin saakka, minkä olet valinnut. Tämän jälkeen tietosi liikkuvat jälleen normaalisti Internetissä ja suojauksesi taso riippuu sivuston tai palvelun käyttämästä tekniikasta.

Eli pähkinänkuoressa mitä VPN:n tekee:

 1. Piilottaa todellisen sijaintisi sivustolta tai palvelulta, jota käytät – liikenteesi näyttää näille tulevan sijainnista, jonka valitsit VPN-palvelustasi.
 2. Piilottaa liikenteesi sisällön ja kohteen internetpalveluntarjoajaltasi ja mahdollista urkintaa harrastavilta tahoilta.
 3. Suojaa yhteytesi avoimissa WIFI-verkoissa! Avoimet WIFI-verkot ilman salasanaa ovat aina riski! Liikenteesi on näkyvissä kaikille avoimeen WIFI-verkkoon yhdistäneille ja nämä pystyvät pahimmassa tapauksessa varastamaan salasanasi, mikäli kirjaudut jollekin nettisivulle tai ohjaamaan sinut huijaussivustoille.

Miksi sitten haluaisit piilottaa sijaintisi tai liikenteesi? Kysytäänpä toistepäin. Miksi et haluaisi? Monet sivustot ja palvelut harrastavat nykyään käyttäjään ja käyttäjän sijaintiin perustuvaa hinnoittelua. Kun sama käyttäjä esimerkiksi katselee samoja lentoja useamman kerran, se on lentoja myyvälle sivustolle kohtuullisen varma merkki halusta ostaa lento ja hintoja aletaan hilaamaan ylöspäin, jotta tämä ostaa lennon ennen kuin on liian myöhäistä. Maa voi vaikuttaa myös suoraan käyttäjälle näytettäviin hintoihin, sillä verkkokauppiaalle on usein kannattavampaa hinnoitella tuotteet elintason eikä omien kustannusten mukaan. VPN:llä voit siis säästää lentojen hinnoissa.

Sijainnin piilottaminen mahdollistaa yksityisyyden parantamisen lisäksi myös laillista viihdekäyttöä. Oli kyse sitten urheilutapahtumasta tai TV-ohjelmasta, näille tupataan neuvottelemaan aina mitä ihmeellisempiä maarajoituksia ja estoja. Olemmekin VPN-Suomi-sivustolla ottaneet tehtäväksemme selvittää viihdekäytön mahdollisuuksia ja kertoa parhaiten eri streamauspalveluiden kanssa toimivista VPN-palveluista sekä selvittää mitä minkä maan kautta näet esimerkiksi suuret urheilutapahtumat ilmaiseksi.

Netflix ja muut streamauspalvelut

Streamauspalveluista hyvänä esimerkkinä toimii Netflix joka Yhdysvalloissa yhteensä yli 3000 elokuvaa ja sarjaa enemmän kuin mitä Suomessa. Myös esimerkiksi Spotifyn kokonaistarjonta on noin 50 miljoonan kappaleen tietämillä, mutta Suomesta tästä on “vain” 30 miljoonaa kuultavissa. Suomenkin määrä tuntuu jo ihan käsittämättömältä määrältä, mutta silti se voi ihan yllättäen tulla vastaan, kun suosikkiartistisi ensimmäinen levy onkin tehty jonkin levy-yhtiön kanssa joka ei ole antanut oikeuksia Spotifylle joka maahan. Youtubessa taas varmasti lähes jokainen on joskus törmännyt ärsyttävään “Video ei ole saatavilla maassasi“-tekstiin.

Ihan mitä tahansa VPN-palvelua ei kuitenkaan kannata streamauspalveluiden katsomiseen hommata, sillä nämä estelevät jatkuvasti selkeästi VPN-palveluiden servereiltä tulevaa liikennettä. Laadukkaat VPN:t hoitavat kuitenkin asian niin että ne ovat jatkuvasti askeleen edellä eikä käyttäjän tarvitse kuin valita maa ja streamauspalvelu mitä haluaa katsoa ja VPN-palvelu varmistaa että homma toimii.

Matkustellessa VPN:n tarjoaa myös varman tavan päästä käsiksi Suomen ohjelmistoon Ruutu.fi:n, MTV Katsomon ja YLE Areenan kautta.

Varo ilmaisia VPN-palveluita

Ilmainen VPN-palvelu on aina riski. VPN:n ylläpitäminen ei ole ilmaista puuhaa ja jos et itse siitä maksa niin sen ylläpitäjä varmasti koittaa jollakin tavoin sinusta hyötyä. Maailmalla on tullut vastaan myös useita tapauksia, joissa ilmainen VPN:n olikin oikeasti haittaohjelma, joka on suojaamisen sijaan vain seurannut käyttäjien tekemisiä saastuttanut käyttäjien koneita viruksilla. Jos olet epävarma VPN:n käyttämisestä, testaa ennemmin maksullista VPN-palvelua ja pyydä rahasi takaisin, jos siltä tuntuu. Kaikki suosittelemamme palvelut tarjoavat rahat takaisin takuun.

Suomalaisten ylivelkaantuminen on oikea ongelma

Suomalaisten ylivelkaantuminen

Artikkelin Yritysblogille julkaistavaksi lähetti Lainojenyhdistäminen.net sivuston ylläpito. Lähetä sinäkin yritysblogiin artikkeli julkaistavaksi >> 

Lainapalveluiden ja pankkien markkinointi on eettisyyden rajoilla. Näemme päivittäin, miten esimerkiksi erittäin kalliit pikavipit tuodaan esille positiivisena asiana, vaikka oikeasti kyseessä on käytännössä ansa, ja kallis sellainen.

Lainaaminen yksi suurimmista bisneksistä netissä ja halusimme itsekin päästä mukaan tähän. Emme kuitenkaan halunneet suositella mitään, mikä heikentäisi kuluttajan tilannetta. Pohdimme päämme puhki, miten pääsisimme mukaan lainabisnekseen ilman, että me ”kusettaisimme” kuluttajia (niin kuin monet tekevät) tai heikentäisimme koko Suomen tilannetta.

Löysimme ratkaisun, mikä avulla autamme kuluttajia ja kevennämme suomalaisten velkataakkaa. Ratkaisu oli yksinkertainen, meidän tulisi auttaa ihmiset eroon lainoista. Totesimme, että lainoista pääsee eroon nopeammin, jos niistä joutuu maksamaan vähemmän korkoa ja kuluja. Kulut ja korot ovat aina korkeammat, jos maksat monia lainoja ja aina, jos sinulla on useampi kuin yksi laina on sinunkin kannattavaa yhdistää lainat heti ja tässä me astumme mukaan kuvioon. Näin pääsimme mukaan bisnekseen ja pässimme myös auttamaan.

Alla avaan hieman lisää Suomen ja suomalaisten velkatilannetta ja lainsäädäntö, mihin on tullut tutustuttua suhteellisen hyvin tässä lainojen yhdistämiseen erikoistunutta sivustoa pyöritellessä.

 

Suomalaisilla on lainaa enemmän kuin koskaan ennen

Pelkästään korkea korkoisia ja kuluisia pienlainoja ei voi suomalaisten velkaantumisesta syyttää, mutta varmasti niilläkin oma osansa asian kanssa on. Suomalaisten velan määrä suhteessa kotitalouden tuloihin on nyt uskomattomat 127 prosenttia. Velkataakka koostuu enimmäkseen asuntolainoista, mutta kulutusluottojen määrä on myös rajussa kasvussa.

 

Suomen kansalaiset kuudensistatoista velkaantuneita maailmassa

Wikipedian mukaan Suomen kansalaisilla oli vuonna 2017 maailman kuudenneksitoista eniten velkaa kotitaloutta kohden. Taulukosta huomaat kuitenkin, että myös muilla kuin suomalaisilla on ongelmia velkaantumisen kanssa. 2000 -luvulla kehitys on mennyt jyrkästi alamäkeen.

Maailman pahiten velkaantuneimman kotitaloudet 2000 – 2017

Taulukosta löydät 35 maailma velkaantuneimmat kotitaloudet maittain, velkaantumisasteen mukaan.

Maa200020052010201520162017
Sveitsi103.43 %111.71 %111.53 %123.79 %126.34 %127.72 %
Australia71.15 %100.70 %109.90 %120.14 %122.32 %121.71 %
Tanska85.60 %111.79 %135.29 %119.09 %119.17 %117.14 %
Kypros77.74 %89.46 %118.27 %127.74 %121.24 %109.48 %
Alankomaat87.82 %108.00 %118.74 %110.34 %108.29 %105.53 %
Norja52.49 %68.94 %81.85 %95.21 %101.18 %101.58 %
Kanada59.45 %70.56 %92.44 %97.49 %100.66 %100.02 %
Etelä-Korea50.59 %66.14 %76.48 %88.10 %92.85 %94.19 %
Uusi Seelanti61.86 %82.63 %90.28 %89.86 %92.43 %91.90 %
Ruotsi47.76 %61.10 %77.08 %83.56 %85.06 %88.15 %
Yhdistynyt kuningaskunta62.91 %85.82 %93.67 %85.55 %86.25 %86.35 %
Thaimaa-45.08 %59.27 %80.77 %79.03 %78.03 %
Yhdysvallat69.92 %91.46 %90.71 %78.46 %78.77 %77.66 %
Hong Kong57.90 %54.93 %59.23 %67.09 %67.63 %70.56 %
Portugali58.80 %79.88 %90.67 %76.70 %72.41 %69.42 %
Suomi31.65 %46.42 %61.12 %66.69 %67.12 %67.20 %
Luxemburg-45.48 %57.12 %60.07 %65.29 %66.80 %
Espanja45.08 %70.23 %83.49 %67.63 %64.12 %61.24 %
Belgia40.50 %43.09 %52.71 %59.24 %59.53 %60.41 %
Singapore37.10 %43.31 %47.00 %58.07 %58.50 %58.64 %
Ranska34.08 %41.60 %53.70 %56.25 %57.22 %58.62 %
Japani70.99 %60.37 %60.72 %56.96 %57.24 %57.04 %
Kreikka13.94 %39.72 %61.08 %62.21 %60.75 %56.98 %
Saksa70.92 %67.57 %59.03 %53.30 %53.12 %52.73 %
Malta23.52 %44.51 %59.05 %53.03 %51.86 %50.41 %
Kiina--27.29 %38.24 %44.20 %49.22 %
Itävalta45.28 %51.72 %54.36 %50.21 %50.42 %49.21 %
Irlanti-81.20 %112.23 %56.46 %52.26 %47.75 %
Chile-26.22 %32.34 %40.92 %42.23 %43.69 %
Israel36.39 %37.55 %39.56 %40.85 %41.29 %42.07 %
Italia22.69 %32.96 %43.63 %41.87 %41.51 %41.31 %
slovakia4.25 %12.28 %24.78 %34.82 %38.01 %40.54 %
Viro8.66 %32.03 %53.40 %40.30 %41.42 %40.47 %
Nepal-10.74 %25.66 %30.25 %38.81 %36.63 %
Vanuatu-16.25 %32.84 %36.61 %35.24 %36.00 %

 

Osa lainapalveluista ja lainoista jopa laittomia

Suomen pikavippilaki määrittää alle 2000€ lainan korkokatoksi 50 % + viitekorko. Täällä hetkellä korkokaton pitäisi siis olla noin 51 prosenttia, mutta näin se ei ole. Viranomaiset eivät tunnu puuttuvan asiaan mitenkään, vaikka monet lainapalvelut tarjoavat laittomia lainoja, joiden todelliset vuosikorot ovat moninkertaisesti lainsäädännön määräämän korkokaton verran. Finanssivalvonta tarjoaa selkeät pelisäännöt luottolaitoksille, mutta ilmeisesti luottolaitosten ei näitä säädöksi tarvitse noudattaa.

 

Helpompi lainan takaisin maksaminen

Suomalaisilla on usein useampi, kuin yksi laina. Jos olet itse tässä tilanteessa, on järjestelylainan hakeminen ainoa oikea ratkaisu. Kilpailuttamalla lainat säästät lainojen kuluissa poikkeuksetta.

Tästä syystä myös Lainojenyhdistäminen.net on perustettu. Tarkoituksemme on auttaa suomalaisia pääsemään eroon korkea kuluisista luotoista ja lainoista. Onneksi nettipalvelut ovat nykyään niin hyvällä tasolla, että lainojen yhdistäminen onnistuu todella nopeasti.

Siinä missä lainan hakeminen netistä varmasti pienentää kynnystä lainan hakemiseen, parhaat kilpailutus palvelut auttavat lainoista eroon aivan yhtä tehokkaasti. Kehittynyt teknologia lähettää yhden hakemuksen kautta ”lainapyynnön” jopa useille kymmenille pankeille ja rahoitusyhtiöille. Näistä lainatarjouksista paras erittäin hyvällä todennäköisyydellä halvin laina, minkä avulla voit yhdistää kalliit vanhat lainasi yhdeksi edullisemmaksi ja parempi ehtoiseksi lainaksi.